EuroLeague'de şampiyon Anadolu Efes

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanya temsilcisi Barcelona'yı 86-81 mağlup eden Anadolu Efes, şampiyon oldu.

Abone ol

DUVAR - THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Anadolu Efes, İspanya ekibi Barcelona'yı 86-81 mağlup ederek organizasyonda 2020-2021 sezonunun şampiyonu oldu.

TARİHİNDE İLK KEZ EUROLEAGUE ŞAMPİYONU

Anadolu Efes, bu şampiyonlukla birlikte tarihinde ilk kez EuroLeague şampiyonu oldu. 2018-2019 sezonunda Final Four oynama başarısı gösteren Efes, geçtiğimiz yıl ise sezonun korona virüsü pandemisinden dolayı iptal edilmesinin ardından kupayı bu yıl Türkiye’ye getirmeyi başardı. Anadolu Efes, Fenerbahçe'nin ardından 2'nci kez EuroLeague şampiyonluğunu Türkiye'ye getirdi.



EN DEĞERLİ OYUNCU MİCİC 

Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen Final Four'da en değerli oyuncu Anadolu Efes'ten Vasilije Micic oldu. EuroLeague'de normal sezonun da en değerli oyuncusu seçilen Micic, Barcelona karşılaşmasında attığı 25 sayıyla mücadelenin en skorer ismi oldu ve galibiyette önemli rol oynadı.

ERGİN ATAMAN: SÖZÜMÜZDE DURDUK 

EuroLeague'de şampiyonluğu, lacivert-beyazlı takımın Başantrenörü Engin Ataman için de ayrı bir anlam taşıyor. Engin Ataman, bu kupayla Avrupa'da dördüncü şampiyonluğu ulaşan teknik adam unvanını kazandı.

Ataman, Montepaschi Siena (İtalya) ile 2002'de FIBA Saporta Kupası'nı, 2012'de Beşiktaş ile FIBA EuroChallenge Kupası'nı, 2016'da ise Galatasaray ile ULEB Avrupa Kupası'nı havaya kaldırdı. 

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, verdikleri sözü tutmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Ataman, "Sözümüzde durduk. Türk halkına, şehitlerimize armağan olsun. Kazanacağız dedik, başardık" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)