Ev almak için acele eden kaybeder!

Kirada olup konut almayı düşünenlerin biraz daha beklemesi akılcı olacak. Zira ellerindeki nakti mevduatta değerlendirmeleri kira ödeseler bile çok daha kazançlı.

PEKİ SONBAHARDA DA POLİTİKA FAİZİ SABİT TUTULABİLİR Mİ?

Piyasaların beklentisi doğrultusunda, TCMB politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Karar metninde, nisan ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin sınırlı bir zayıflama kaydettiği, yakın döneme ilişkin göstergelerin de yurtiçi talepte ilk çeyreğe kıyasla yavaşlamaya işaret ettiği belirtildi. Ancak, gerek tüketim malı ithalatındaki artışın cari işlemler dengesine olumsuz yansıması gerekse hizmet enflasyonundaki katılık, gıda fiyatlarının seyri ve jeopolitik riskler, TCMB’nin karar metninde olumsuz faktörler olarak sıralanıyor. Tüm bu etmenleri sıralayan TCMB, enflasyon beklentisindeki iyimserliğini ise inatçı bir şekilde sürdürüyor! Karar metninde, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı yineleniyor. Yine metinde, para politikasındaki kararlı duruşun; yurtiçi talepte dengelenme, Türk Lirası’nda reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelmeyle aylık enflasyonun ana eğilimini düşüreceği ve dezenflasyonun yılın ikinci yarısında tesis edileceği vurgulanıyor. Aslında metni okuduğunuzda, belirsizliğin sürdüğü sonucunu çıkarsamak zor değil. Evet enflasyondaki artış haziran ayı itibarıyla büyük olasılıkla azalacak, ancak bu baz etkisiyle olacak. Peki ya ekim ayına geldiğimizde dezenflasyon sürecinin yolunda gitmediğini görme ihtimalimiz yok mu, var ve bu hiç de düşük bir olasılık değil. Hal böyleyken, şu anda “TCMB faiz indirimine ne zaman başlayacak?” diye tartışmak çok abes değil mi? Ama tartışılıyor işte!

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda