Ev fiyatları hangi ülkede daha çok yükseldi?

Ev fiyatlarının enflasyondaki yükselişle dikkat çeken artışı, hem dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de hem de Türkiye’de yakından izleniyor. Peki, son yıllarda hangi ülkede fiyatlar daha çok yükseldi?

DUVAR - Pandemi sonrası enflasyondaki yükseliş, ABD’de yükselen faizler tüm dünya ekonomisini etkilerken, Türkiye’de de görülen negatif ayrışmayla ev fiyatlarındaki yükseliş, barınma tartışmalarını da beraberinde getirdi. ABD’de pandemi ve sonrası dönemde görülen enflasyonist ortam ev fiyatlarında yükselişe neden oldu. 

Türkiye’deyse aynı dönemde yabancıya vatandaşlık, kurlardaki artış, faiz indirimlerinin de getirdiği süreçler bunlara eklenince ev fiyatlarındaki yükselişi ivmelendirmişti.

İki ülkede son yıllarda yapılan ev fiyatları karşılaştırmasına bir de merkez bankalarının konut fiyat verilerini ekledik.

TCMB’nin konut birim fiyatları üzerinden metrekare fiyatlarını, Fed’in istatistik sistemi FRED üzerinden de ABD’de satılan evlerin ortalama fiyatları çeyreklik dönemlerle alındığında, 100 metrekarelik bir evin fiyatındaki değişim ortaya çıktı.

Haberin Devamı
Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları 7 kurumdan dolar tahmini: En iyi ihtimalle... 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak ülkelerin kıyafetleri