Ev sahibi çıplak güneşlendi, kirayı ödemedi: Mahkemelik oldular

Frankfurt Eyalet Mahkemesi, 'davacının avluda çıplak güneşlenmesinin kiralanan mülkün kullanılabilirliğine zarar vermediğine' hükmetti ve bunun kira ödememe sebebi olamayacağına karar verdi.

Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Frankfurt kentinde bir mahkeme, ev sahibinin evinin avlusunda çıplak bir şekilde güneşlenmesinin kiracıların ödedikleri kira miktarında indirime gitmesinin ya da kira ödememesinin gerekçesi olamayacağına hükmetti.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, davayı gören hakimler, evde yaşayan kişilerin 'ev sahibini çıplak görmek için pencereden çok fazla sarkması gerekeceğini' belirtti.

'MÜLKÜN KULLANILABİLİRLİĞİ ZARAR GÖRMEDİ'

Frankfurt kentindeki bir apartmanda bir ofis kiralayan bir şirket, ev sahibinin evin avlusunda çıplak güneşlenmesi de dahil bir dizi gerekçe sunarak kira ödemedi. Bunun üzerine, ev sahibi, kiracısı olan şirketi mahkemeye verdi. Davayı bugün karara bağlayan Frankfurt Eyalet Mahkemesi, 'davacının avluda çıplak bir şekilde güneşlenmesinin kiralanan mülkün kullanılabilirliğine zarar vermediğine' karar verdi.

'ÇIPLAK GÖRMEK İÇİN PENCEREDEN SARKMAK GEREK'

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'mülk üzerinde kabul edilemez, kasıtlı olarak uygunsuz bir etki' göremediğini kaydeden eyalet mahkemesi, ev sahibinin lehine verilen alt mahkeme kararını inceleyerek verdiği kararda, kiracının yalnızca mahalledeki gürültülü inşaat işleri sebebiyle üç aylığına ödediği kirada indirime gitme hakkı olduğuna hükmetti. Mahkeme ayrıca 'ev sahibini çıplak görmek için pencereden çok fazla sarkılması gerekeceğini' belirtti.

Davalının ev sahibinin merdivenleri çıplak bir şekilde kullandığını kanıtlayamadığını da kaydeden mahkeme, "Aksine, davacı, inandırıcı bir şekilde giydiği bornozu güneşlenmeden hemen önce çıkaracak şekilde giydiğini ifade etti" dedi. (DIŞ HABERLER)