Evdeki salçada kriz: Geçen yıl 1.5 ton, bu sene 200 kilo yapabildim

Her yıl salça sezonu ile evlerin damlarının kırmızıya büründüğü Urfa’da, bu yıl damlar renksiz kaldı. Artan domates fiyatı nedeniyle evde salça yapımı sekteye uğradı.

Fatma Keber

DUVAR - Önemli tarım kentlerinden biri olan Urfa’da, her yıl salçalar kurutulmak üzere damlara çıkarılıyor. Salça sezonunda kentteki damların çoğunda salça kazanlarını ve kovalarını görmek mümkün.

Ancak ekonomik kriz evde salça yapımını da geçmiş yıllara göre azalttı. Ağustos ayı itibariyle marketlerde 10 kiloluk domates salçasının fiyatı 200 liralardan 400 liralara kadar geldi. Ancak aynı dönemde domates fiyatları da katlandı.

Hatta geçtiğimiz ay Bloomberg HT'de Tarım-Analiz programına konuk olan Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (Sera-Bir) Başkanı Müslüm Yanmaz, artan girdi maliyetleri nedeniyle kış aylarında domatesin kilosunun 50 lirayı bulacağını ifade etti.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda