Evi basılanlar anlattı: 'Terörist gibi bakıyorsun' diyerek yüzüme tekme attılar

Diyarbakır’daki evleri basılan TUAY-DER yöneticisi Şafii Hayme’nin ailesi yaşadıklarını "Vahşeti yaşattılar" diyerek anlattı. Şenay Hayme “Terörist gibi bakıyorsun” diyerek yüzüne tekme atıldığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında kentte birçok eve polis baskın düzenledi. Sabah saatlerinde yapılan baskınlarda HDP Bağlar Belediye Meclis Üyesi Vahit Doğru, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, yöneticisi Şafii Hayme ile üyeleri Leyla Ayaz, Abdulmenaf Kur, Müşeher Ülker gözaltına alındı.

UAY-DER yöneticisi Şafii Hayme’nin eşi 62 yaşındaki Şaide Hayme, baskında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sabah saat 04.00’te ev baskınıyla uyandık. Kapıyı kırmaya çalışan polis diğer bir yandan da ‘Kapıyı aç’ diye bağırdı. Kapıyı açar açmaz silahı başımıza dayadılar. Eşime yumruk attılar. Buna itiraz edince saçımdan tutup beni yere attılar. Ağza alınmayacak küfürler ettiler. Daha sonra gelen kızım ‘Yaşlı insandır size ne etti’ diye itiraz edince onunda saçından sürükleyip yere attılar. ‘Hepiniz teröristiniz’ deyip, sürekli hakaret edip soru sordular, konuştuğumuzda da ‘konuşma’ diyorlardı. Defalarca kez evimize baskınlar oldu. Ancak bu seferki çok farklıydı. Etikleri küfürlerin haddi hesabı yoktu. Bu süre zarfından Şafii’yi yere uzatılmış bir şekilde beklettiler. Bu hakaret ve işkence 2 saat boyunca sürdü. Bugün aileme 2 saat işkence edildi."

'YAŞLIDIR NİYE DÖVÜYORSUNUZ DEDİM...'

Kızı 23 yaşındaki Şenay Hayme ise babası dövüldüğünde buna itiraz ettiği için şiddete uğradığını anlatarak şöyle konuştu: “Baba ve annemi dövdüklerinde ben, ‘yaşlıdır niye dövüyorsunuz’ dedim. Bunun özerine kafama silah dayadılar. Saçımdan sürükleyip odaya attılar. Kafama silah tutup, ‘Hepiniz teröristsiniz. Çıkın üstüne tekmeleyin. Silahın var mı sen de silahını çıkar’ dediler. Cinsiyetçi küfürlerde bulundular. Vahşeti yaşattılar bize. Ölüm ile tehdit ettiklerinde onlara baktım, bunun üzerine yüzüme tekme attılar. ‘Terörist gibi bakıyorsun bakma öyle’ dediler. Bakışlarımızdan korktular. Sonra seni de almaya geleceğiz. Senin için de bir şey buluruz. Yine ‘Tek tek sırtına bineriz’ dediler.” (MA)