Evli Katarlılara abluka yok

Katar'a karşı 'terör ablukası'nda 'insani' yumuşama... Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, kendi vatandaşlarıyla evli olan Katarlıları sınırdışı etmeyecek.

Abone ol

DUVAR - Körfez ülkelerinin Katar vatandaşlarına uyguladığı ablukada 'yumuşama' sinyali geldi. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), kendi vatandaşlarıyla evli olan Katarlıların sınırdışı kararından muaf tutulacağını açıkladı. Suudi Arabistan, hacca gitmek isteyen Katarlıların da ülkeye girişi yapabileceğini duyurdu.

Suudi devlet ajansı SPA'nın dün geç saatte yayınladığı habere göre, Kral Salman yetkililere 'Suudi-Katarlı ailelerin insani durumlarının göz önünde bulundurulması' emrini verdi. Birleşik Arap Emirlikleri gazetesi The National da bugün, "Emirlik vatandaşlarıyla evli olan Katarlılar sınırdışı edilmeyecek. BAE havaalanları ve sınırlarının Emirlik vatandaşlarının yakın akrabası olan Katarlılara izin verme emri verildi" diye yazdı.

BAE, Suudi Arabistan ve Bahreyn, dün de Katarlı akrabası olan ailelere yardım için bir telefon hattı kurulduğunu açıklamıştı.

Katar'a 'teröre destek' gerekçesiyle, Suudi Arabistan liderliğinde dayatılan abluka öncesinde, Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkeler arasında vizesiz seyahat ve yerleşme izni vardı. (Dış Haberler)