Evli olduğu kadını 12 yıldır alıkoyan erkek gözaltında

Fransa'da, evli olduğu kadını 12 yıldır alıkoyduğu belirtilen erkek gözaltına alındı. Polis, kadının işkence görmüş olabileceğini aktardı. Savcı ise haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Abone ol

DUVAR - Fransa'da, evli olduğu kadını 12 yıldır alıkoyan 55 yaşındaki erkek gözaltına alındı. Fransız polisi, kadının 2011'den bu yana bir odada kilitli tutulduğunu bildirdi. Kadın, kilitli odada çıplak halde bulundu.

Kadının saçlarının kazınmış olduğunu ve vücudunda birden fazla yerde yara bulunduğunu aktaran polis kaynağı, kadına işkence yapıldığını aktardı. 53 yaşındaki kadının, polisi arayıp şikayette bulunduğu bildirildi. Eşinin kanser hastası olduğunu söyleyen 55 yaşındaki erkek ise iddiaları yalanlayarak, kadının bakımını üstlendiğini ileri sürdü.

ODALAR METAL TELLE KAPATILMIŞ

AFP'ye konuşan savcı Olivier Glady, ismi açıklanmayan kadının sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi. Ancak Glady, daha sonra düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna yansıyan haberlerin aksine, ilk incelemelerde kırık veya morluk tespit edilmediğini bildirdi. Kadının alıkonulduğunu belirten polis, Almanya sınırına yakın Forbach kentindeki dairenin odalarının metal telle kapatıldığını söyledi. Savcı ise, bu düzeneğin 'kedileri evin içerisinde tutmak için kurulmuş olabileceğini' kaydetti.

'ÖLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORDUM'

Alicia isimli komşu, adamın yıllar içinde binadaki herkese karısının kanser olduğunu söylediğini aktardı. "Bazen evden çığlık sesleri duyuyordum" diyen Alicia, bu seslerin hastalıktan kaynaklandığını düşündüğünü de sözlerine ekledi. Bitişik bir sokakta oturan Erika isimli başka bir tanık, 'kadını en son belki 10 yıl önce gördüğünü' ve 'ölmüş ya da taşınmış olabileceğini' düşündüğünü dile getirdi.

Fransız yayın kuruluşu BFMTV, polisin adamı kaçırma, ağırlaştırılmış cinsel saldırı ve işkence suçlamalarından soruşturduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)