Eylem Tok ve oğluna kırmızı bülten kararı

İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği kazayla ilgili Timur C. ve annesi Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Göktürk'te Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine neden olan 17 yaşındaki Timur C.'yi ve Timur C.'yi ve ABD'ye kaçıran annesi yazar Eylem Tok'la hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Kazanın ardından Eylem Tok ve oğlu T.C.'nin Mısır üzerinden ABD'ye kaçtığı belirlenmişti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, sürücü Timur C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ardından, zanlıların hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadeleri istenmişti.

Kazanın haber olmaması için Demirören Ailesi’nin devreye girdiği ortaya çıkmıştı. Sosyal medyaya sızan bir telefon görüşmesinde, Revna Demirören’in şoförü olduğunu söyleyen İlker isimli kişinin DHA muhabiri Rojda Altıntaş'ı aradığı ve Timur C.’nin Yıldırım Demirören’in en küçük oğlu ile çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyerek kazanın haber olmamasını istediği iddia edilmişti. DHA muhabiri Altıntaş, sosyal medyada yaptığı açıklamada olayı doğrulamış ve "Yayın kuruluşunun patronajı tarafından baskıya maruz kaldım" demişti.

(HABER MERKEZİ)