Ezgi Aktan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü şarkısı: 'Yok, Olmaz!'

Müzisyen Ezgi Aktan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir şarkı yayınladı. 'Yok, Olmaz!' adlı şarkıda Aktan, duygusal ve psikolojik erkek şiddetine karşı kendi yorumuyla bir "ihtar"da bulunuyor.

Abone ol

DUVAR - Şarkıcı ve şarkı yazarı Ezgi Aktan, "Kendimiz olmak, içinde rol yapmamıza gerek olmayacak ilişkiler kurmak, dilediğimizce yaşamak dileğini taşıyan mini bir manifesto" olarak yorumladığı 'Yok, Olmaz!' adlı şarkısını 8 Mart'ta yayınladı. Dijital müzik platformlarda dinlenebilen şarkıya Aktan bir de video klip hazırladı. 

Sözü ve müziği Ezgi Aktan'a, düzenlemesi Selim Aydın'a ait olan şarkı, özellikle erkek kaynaklı psikolojik ve duygusal şiddet türlerine sanatçının tarzıyla bir yanıt niteliği taşıyor. Şarkıyla ilgili yaptığı duyuruda Aktan şunları söyledi: "Toplumsal bir sağalmanın ancak kendi küçük ilişkilerimizi, ailemiz, arkadaşlarımızla girdiğimiz ilişki biçimlerini didikleyerek sağaltırsak  gerçekleşebileceğine inanıyorum. Bu yüzden özenle duruyorum içimi kemiren rahatsız edici bakışların, hissettirilenlerin, gashlighting’lerin, manipülatif sevgi beyanlarının üzerinde.

Kendimiz olmak, içinde rol yapmamıza gerek olmayacak ilişkiler kurmak, dilediğimizce yaşamak dileğini taşıyan mini bir manifesto diyebilirim bu şarkıya.

Bizden beklenen şu şu ve şu’lara inat, inadımıza sağlık..." (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)