Fabrika yangınları her yıl 5 milyar Euro ekonomik kayba neden oluyor

Endüstriyel yangınların küresel tedarik zincirine etkisini vurgulayan Falckon Genel Müdürü Yamaner, Türkiye'de bu konuda yeterince farkındalık oluşmadığını ifade etti.

Abone ol

DUVAR - Küresel tedarik zincirini etkileyen olayların başında fabrika yangınları bulunuyor. Tedarik zincirini aksatan fabrika yangınları, her yıl 5 milyar Euro değerinde ekonomik kayba neden oluyor. 

Endüstriyel itfaiye hizmeti veren Falckon Genel Müdürü Anıl Yamaner, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Endüstriyel yangınlar konusunda Türkiye’de yeterince farkındalık oluşmadığını ifade eden Yamaner, şunları söyledi: "Özellikle hidrokarbon malzemeleri taşıyan, işleyen ve depolayan kimya endüstrileri yangın ve patlama riski ve yangının neden olduğu çeşitli hasarlar açısından potansiyel olarak risk altında. Bu yangınlar insan ölümlerine, ciddi yaralanmalara, ekipman hasarından kaynaklanan mali kayıplara ve üretim faaliyetinin aksamasına, iş kaybına ve bazen çevreye onarılamaz zararlara neden olabilir. Ayrıca sigorta primleri gibi diğer maliyetler de artmakta. Bu nedenle, özellikle kimya, petrol ve doğal gaz endüstrilerinde tehlike faktörlerinin ve bunları kontrol etme yollarının belirlenmesi çok önemli. Petrol ve gaz endüstrilerindeki şirketler sermaye maliyetinin yüzde 15 ila yüzde 30'unu bu nedenle güvenlik ve kirliliğin önlenmesine harcanmakta."