Facebook, Trump'ın mesajını sildi

Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın mevsimsel gribin yeni tip korona virüsünden daha ölümcül olduğunu savunduğu paylaşımını 'yanlış bilgi yaydığı' gerekçesiyle sildi. Twitter ise paylaşıma uyarı ekledi.

Abone ol

DUVAR - Covid-19 tedavisine Beyaz Saray'da devam eden ABD Başkanı Donald Trump'ın sabah saatlerinde Twitter ve Facebook'ta yaptığı paylaşımda, "Bazı kişiler için Covid-19, gripten daha az ölümcül" ifadelerini kullanması sosyal medya şirketlerini harekete geçirdi. 

Sosyal medya platformu Facebook, Trump'ın Covid-19 konusunda yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle söz konusu paylaşımı sildi. 

TWITTER UYARI EKLEDİ

Twitter ise Trump'ın paylaşımını kaldırmadı ancak söz konusu paylaşıma, "Bu tweet, Covid-19 konusunda yanlış ve zararlı bilgi yaydığı için Twitter kurallarını ihlal etmiştir. Ancak Twitter, bu tweetin erişilebilir kalmasının kamunun yararına olabileceğine karar vermiştir" şeklinde bir uyarı ekledi. 

Trump, paylaşımında "Her yıl sayıları bazen 100 bine varan birçok insan aşısı olmasına rağmen gripten dolayı ölüyor. Bunun için ülkemizi karantinaya alıyor muyuz? Hayır, onunla yaşamayı öğrendik, şimdi de Kovid-19 ile yaşamayı öğreniyoruz, bazı kişiler için Kovid-19 gripten daha az ölümcül" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

'TRUMP BUGÜN HERHANGİ BİR SEMPTOM GÖSTERMEDİ'

Bu arada Covid-19 tedavisi süren Trump'ın bugün herhangi bir semptom göstermediği bildirildi.

Beyaz Saray, Trump'ın Doktoru Sean Conley'in Covid-19 tedavisine Beyaz Saray'da devam eden Trump'ın son sağlık durumuna ilişkin hazırladığı notu basınla paylaştı. 

Conley sağlık ekibinin bu sabah Beyaz Saray'daki konutunda Trump ile bir araya geldiğini belirterek "Trump evindeki ilk gecesini sakin geçirdi ve bugün herhangi bir semptom göstermedi" ifadesini kullandı. 

Trump'ın durumunun "stabil" olduğunun altını çizen Conley, oksijen satürasyonu seviyesinin yüzde 95 ila 97 olduğunu aktardı. Conley, "Trump genel olarak çok iyi gidiyor" dedi. (AA)