Facebook'tan 'dine küfrü araştırma' ekibi!

Pakistan yönetimi "dine küfür içeren" paylaşımlar konusunda Facebook'tan yardım istedi. Ülkeye ekip göndermeyi kabul eden Facebook sansüre ortak olmakla suçlanıyor.

Abone ol

DUVAR - Pakistan yönetimi, sosyal medyada, özellikle Facebook'tan, "dine küfür içeren" paylaşımların soruşturulması için yardım istedi. Facebook ise söz konusu rahatsızlıkların üstüne eğilmek için Pakistan'a bir ekip gönderdi. Facebook'un, 'dine küfür' tartışmalarının sonunun idam cezasına dahi varabildiği Pakistan'da devlete bu konuda yardım etmeyi kabul etmesi tepkilere neden oldu.

Pakistan İçişleri bakanı Çaudri Nisar, Dawn gazetesine verdiği demeçte, "Facebook ve diğer hizmet vericiler küfürlü içeriklerinin ardındaki kişilerin bilgilerini bizimle paylaşmalıdır" dedi. Başbakan Navaz Şerif de kendi hesabından attığı bir tweet'te, "küfün affedilemez bir saldırı olduğunu" yazdı. Üst düzey bir istihbarat yetkilisine göre böyle içerikleri paylaşanlar kendilerine bildirilmeli...

Djital hak arama grupları ise böylesi taleplerin masum insanların hayatlarıyla oynanması anlamına geldiğini söyleyerek Facebook'u da devlet sansürüne iştirak etmek ve ifade özgürlüğünü çiğnemekle suçluyor. Ülkede yakın zamanda blog yazarı beş liberal aktivist kaybolmuştu.

Facebook'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada 'kullanıcıların mahremiyet ve özgürlüklerini korumak hedefini gözetecekleri' ifade edilirken, Pakistan'a gönderilecek ekip konusunda ayrıntı verilmedi. (Kaynak: BBC)