Fahrettin Koca: Yavaş yavaş evin yolunu mu tutsak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cumartesi günü kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilgili uyarıda bulundu: "Beklediğimiz Cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı." Bakan Koca kentlerde akşam saatlerine kadar yoğunluğun sürmesi üzerine ise "Tüm gün dışarıda kalma kısıtlaması yok:) Yavaş yavaş evin yolunu tutsak?" diye mesaj attı.

Abone ol

DUVAR - Kademeli normalleşme adımlarıyla birlikte cumartesi günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 3.5 ay sonra kaldırıldı. Kısıtlamasız geçirilen ilk cumartesi günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, "Devamı, kıymetini bilmemize bağlı" mesajını paylaştı.

Koca'nın attığı mesajlar şöyle: 

- Zor günlere dönüş yolunu kapatalım: Dışarı çıkıyorsak, maske takalım.

- Kısıtlamaların azalması, kurallara uymanın ödülüdür. Kurallara uyalım.

- Beklediğimiz Cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı.

Bakan Koca akşam saatlerinde ise şu esprili mesajı paylaştı: 

"Tüm gün dışarıda kalma kısıtlaması yok:) Yavaş yavaş evin yolunu tutsak?"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Videoda Yerlikaya, "İstanbul'umuz şu anda yüksek riskli şehirler listesinde ve rengi turuncu. Hedefimiz mavi kategori, ben sizlere güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, esnafa da uyarıda bulunarak, "HES kodunu görmeden, yüzde elli kapasiteyi aşmadan, bütün önlemlere dikkat gösterin" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)