Faik Öztrak: 6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek

CHP Sözcüsü Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat günü bir araya gelecektir” dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Öztrak, "Sarayın kibirlisinin çıktı, 'Sizin hayatınızda mum vardı, gaz lambası vardı, gaz lambası’ dedi. Artık bu kibir abidesi söylediği her şeyle, hemen sınanıyor. Erdoğan’ın ‘mum, gaz lambası’ sözlerinin daha mürekkebi kurumadan gül diyarı Ispartamızda, kar yağışı sonrasında, 48 saati aşan elektrik kesintileri yaşandı. Milletimiz muma, gaz lambasına mahkum edildi" diye konuştu.

'2001'DE YAZARKASA ATAN ESNAF, ARTIK ELEKTRİK SOBASINI YERE ÇALIYOR'

Sanayideki doğal gaz kesintisi ve elektrik zammını hatırlatan Öztrak, "Biten doğal gaz kontratlarını zamanında yenilemediler. Sanayicimizin doğal gazını kıstılar. OSB’lerin elektriğini 3 gün kestiler. Beyefendi çıktı, ‘Sanayiye doğal gaz verme olayını azalttık, gazı tasarruflu kullandık’ dedi. Vatandaşlarımız, esnafımız elektrik faturalarını protesto ediyor. Şanlıurfa’da esnaf, bu elektrik faturalarının müsebbiplerine lanet ediyor. 2001’de yazarkasa atan esnaf, artık elektrik sobasını yere çalıyor" dedi.

'BUNUN ADI ZAM DEĞİL ZULÜM'

"Vatandaşlarımız partimize elektrik faturaları yağdırıyor" diyen Öztrak, "Bunun adı zam falan değil zulüm. Bunun adı, resmen haraç. Buradan sarayı, ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek her gece cayır cayır yaktığı elektriğin faturasını sarayın kapısına asmaya davet ediyoruz. Esnaf sattığı ürüne yapmak zorunda kaldığı zamlar için utanıyor, milletten özür diliyor ama bu zamları yapan esnafı bu hale düşüren, vatandaşı pahalılığa ezdiren saray, utanmıyor. Sarayın ampulü söndürülmeden milletin evi aydınlanmaz. Milletin evi ısınmaz" ifadelerini kullandı.

'ATATÜRK'E SALDIRMAK TÜRKİYE'YE SALDIRMAKTIR'

Faik Öztrak, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları kapsamında 6 parti liderinin ne zaman bir araya geleceğine yönelik soruya Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının son halinin teyidi ve bundan sonraki sürecin liderler tarafından istişaresi için genel başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir araya gelecekler" yanıtını verdi.

Samsun’da Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Benzer olaylar yaşanabilir, sağduyulu kalmak gerek” açıklamasının anımsatılması üzerine Öztrak, şunları söyledi:

“Milletimizin kapkara bir kışı yaşıyor. Faturalar eziyor. Erdoğan şahsım yönetimi, artık yönetemez hale gelmiş. Türlü çeşitli provokasyonları yapıyor. Geçmişte de bu yöntemlere çok sık başvurulduğunu gördük. Genel Başkanımız da buna dikkat çekti. Atatürk, bu ülkenin kurucu lideridir, ebedi başkomutanıdır, ortak değerimizdir. Bu saldırılara ne biz ne milletimiz sessiz kalmaz, kalmıyor zaten. Atatürk ilkelerine saldıran zihniyet, 2023’te ‘100 yıllık hesaplaşma geliyor’ diyen zihniyetle tıpatıp aynıdır. Milli Kurtuluş Savaşı’nı ‘Keşke Yunan galip gelseydi diyen meczup feslilerden öğrenen zihniyettir. Milletimiz 100 yıl önce bu zihniyetle hesaplaşmıştır."

'BU SÖZLER TAMAMEN BOŞ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Enflasyonda hiç arzu etmediğimiz artış yaşanıyor” diyerek hayat pahalılığını bitirme sözü vermesine ilişkin Öztrak, “Bugüne kadar yaşadıklarımıza baktığımızda bu sözler tamamen boş sözlerdir. Bugün enflasyonda ilk 10 ülke arasına girdiysek bunun sorumlusu Erdoğan’dır” dedi. (ANKA)