Faizler uçtu, yatırımcı mevduata koştu

Yatırımcının yüksek TL mevduat faizinden uzun süre yararlanma talebi ve dezenflasyon sürecinde faizlerin düşüş trendine gireceği beklentisiyle, 1 yıla kadar vadeli mevduatın payı 1 yılda 5'e katlandı.

DUVAR -  Yerli yatırımcının TL mevduat vadesi son bir yılda dikkat çekici şekilde uzadı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu aylık verilerine göre bankacılık sektöründe mevduatın vade yapısının uzun vadelinin payı artacak şekilde değişti. Yine 3 aya kadar vadeli mevduat yüzde 32,34 oranla en çok tercih edilen vade olsa da 1 yıla kadar vadeli mevduatın toplam TL mevduat içindeki payı geçen yılki yüzde 3,44 seviyesinden bu yıl nisanda yüzde 15,59'a çıktı. 1 yıldan uzun vadeli mevduatın payı da yüzde 3,53'ten yüzde 5,15'e yükseldi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler