Faizler yükselişe geçti: 1 milyon liranın aylık getirisi ne kadar artacak?

Merkez Bankası'nın geçen haftaki toplantısında faizleri yüzde 50'de sabit tutması, gözleri mevduat faizlerine çevirdi. Bir dönem 44-47 bandına düşen faizlerin tekrar yüzde 50'ye yükselmesi bekleniyor.

DUVAR - Merkez Bankası'nın TL'yi güçlendirme hamleleri sürüyor. Faizleri bir süredir sabit tutan Merkez Bankası'nın ne zaman faiz indirimine gideceği merakla bekleniyor.

Temmuz toplatısında politika faizini %50'de sabit tutan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasadaki fazla likiditeyi azaltmak amacıyla "TL'de alıcı konumuna geçme" kararı aldı.

Bu adım, enflasyonla mücadele çerçevesinde TL mevduat getirilerinin yüksek kalmasını amaçlıyor. Son dönemde %44-47 bandına kadar gerileyen mevduat faizlerinin yeniden %50'ye yaklaşması bekleniyor. 3 puanlık bu fark, 1 milyon TL'lik mevduat için ne kadar kazanç anlamına geliyor?

Haberin Devamı
Cuma gününün akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG Rakamlar belli oldu: TL mevduatta 67 ayın rekoru geldi Emekliler dikkat: Bugün hesaplara yatıyor 500 TL'ye çıkan yurt dışı çıkış harcını kimler ödemeyecek: Belli oldu Temmuz ayının en ucuz sıfır araç listesi belli oldu Araba alacaklar dikkat: Hangi marka ve modele ÖTV indirimi geldi?