Fas'da 130 doktor istifa etti

Fas'da 130 doktor ülkedeki sağlık sistemini eleştirmek için istifa etti. Ülkede yapılan gösterilerde hastanelerin profesyonel olmayan koşulları protesto edildi.

Abone ol

DUVAR - Kuzey Afrika ülkesi Fas’ta, devlet hastanelerinde çalışan 130 doktor, ülkedeki sağlık sektörünün koşullarını protesto etmek için topluca istifa etti. Kamu sektöründe çalışan doktorlar, uluslararası standartlara uymayan Fas'taki sağlık sistemine dikkat çekmek için bu kararı verdiklerini söylüyorlar.

Fas televizyon kanalı 2M, Fas'taki hastanelerde profesyonel olmayan koşulları, ekipman ve altyapı eksikliğini eleştirmek için bu yıl 15'den fazla protesto gösterisi yapıldığını bildirdi.

Doktorlar, hükümetten sağlık alanından yeterli tıbbi ve laboratuvar ekipmanı da dahil olmak üzere daha fazla kaynak sağlanmasını talep ediyorlar.

Fas'ın Bağımsız Kamu Sektörü Doktorları Birliği, 5 Ekim'de, Fas'taki sağlık sektörünün kritik durumunu kınamak için bir bildiri yayınladı. Açıklamada, 2016-2018 Sayıştay'ının yıllık raporuna göre, sektördeki yolsuzluklar ve ülke çapındaki birçok hastanedeki düzensizlikler kınandı. Yapılan açıklamada, doktorların daha iyi fırsatlar bulmak için topluca göç edeceği de belirtildi.