Fasıllar Anıtı: Replikası müzede orijinali yerde

Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, dünyanın en büyük kaya anıtlarından olan Fasıllar Anıtı'nın yerde olmasına tepki gösterdi. Muşmal, "70 ton ağırlığında anıt yerde uzanmış, kopyası ayakta müzede" dedi.

DUVAR- Konya Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Beyşehir ilçesindeki Hitit dönemine ait Fasıllar Anıtı'nın yerde olmasına tepki gösterdi.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, dünyanın en büyük kaya anıtlarından olan, 3 bin 500 yıllık Hititler döneminden kalma Fasıllar Anıtı, bir tepenin batı eteğinde yerde bulunuyor.

8,5 metre boyutunda, 72 ton ağırlığında dev kayanın 20 metrekarelik yüzüne oyulmuş üst üste 2 tanrı ile alttaki tanrının iki yanında bir çift aslan kabartmasından oluşuyor.

Haberin Devamı
Dünyanın en ateşli taraftarları belli oldu: Süper Lig’den 1 takım var Haniye için Ayasofya'da cenaze namazı: Ali Erbaş yine kılıç kuşandı Cuma gününün akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Instagram'a 'süresiz' erişim engeli: Uzman isim 'gerekçe'yi açıkladı En düşük faizli konut kredisi veren bankalar belli oldu