Fas'ın ilk defa arkeolojik haritası çıkarıldı

Fas'ın ilk defa arkeolojik alan ve kültürel miras haritası çıkarıldı. Harita, ülkenin çeşitli bölgelerinde daha önce belirlenmiş birçok arkeolojik alanı içeriyor.

Abone ol

DUVAR - Fas, ülkenin anıt, arkeolojik alan ve ulusal kültürel mirasını içeren ilk arkeolojik haritasının çıkarıldığını açıkladı.

Fas Gençlik ve Kültür Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ulusal kültürel miras envanteri ve arkeolojik anıtların iyi yönetimi çerçevesinde ülkenin ilk ulusal arkeolojik haritasının hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada, haritanın, bilinen arkeolojik alanların tespit edilmesi amacıyla hazırlandığına dikkat çekilerek, haritanın Polisario Cephesi ile tartışmalı Batı Sahra bölgesindeki Dahla kenti başta olmak üzere, ülkenin çeşitli bölgelerinde daha önce belirlenmiş birçok arkeolojik alanı içerdiği vurgulandı.

DİJİTAL HARİTA PROJESİ GELİŞTİRİLECEK

Haritanın güncellendikten sonra ülkenin diğer bölgelerindeki arkeolojik alanları da içereceği ifade edilen açıklamada, Gençlik ve Kültür Bakanlığı'nın dijital harita projesini de geliştirmeye çalıştığı aktarıldı.

Açıklamada, projenin, arkeolojik alanların yok olmasıyla mücadele etmek için bir uyarı sistemi kurmayı hedeflediğine işaret edilerek, bunun öncelikli arkeolojik alanların belirlenmesine katkıda bulunacağı kaydedildi.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)