Fas'tan jet ski ile Cezayir sularına giren iki turist öldürüldü

Fas'ın Saidia beldesinden jet ski ile yola çıkan dört Fransız-Fas çifte vatandaşı turistten ikisi, sahil güvenliğin açtığı ateş sonucu öldü.

Abone ol

DUVAR - Cezayir sahil güvenliği, Fas'ın Saidia beldesinden jet ski ile yola çıkan dört Fransız-Fas çifte vatandaşı turistten ikisini vurarak öldürdü. Gruptan Saidia'ya dönmeyi başaran Mohamed Kissi, kaybolduklarını ve yakıtlarının bittiğini dile getirdi. Hayatını kaybedenler arasında kardeşinin de bulunduğunu belirten Kissi, "Cezayir'de olduğumuzu biliyorduk çünkü siyah bir Cezayir botu bize doğru geldi ve botta bulunanlar bize ateş etti. Ben vurulmadım ama kardeşimi ve arkadaşımı öldürdüler" dedi. 

Kissi, sahil güvenlik tarafından fark edildiklerinde kaçmaya çalışmadıklarını ve kardeşinin vurulmadan önce sahil güvenlik ekibiyle konuşmayı denediğini söyledi. Öte yandan, Fas medyasından Le360’a göre, yine Fransız-Faslı olan üçüncü bir kişi Smail Snabe, Cezayir sahil güvenliği tarafından tutuklandı ve çarşamba günü bir savcıya ifade verdi. 

FAS-CEZAYİR İLİŞKİLERİ

Kuzey Afrika ülkeleri arasındaki 1242 mil sınır 1994'ten beri kapalı ve 2021'de Cezayir, Fas'ı 'düşmanca eylemlerle' suçladıktan sonra ilişkilerin kesildiğini açıkladı. Dönemin Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, 24 Ağustos 2021'de düzenlediği basın toplantısında, Fas'ın 'düşmanca eylemleri' nedeniyle bu ülkeyle diplomatik ilişkileri kesme kararı aldıklarını duyurdu. Fas Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Cezayir'in 'tek taraflı aldığı kararın gerekçelerinin kabul edilmediği' vurgulanmıştı. (DIŞ HABERLER)