Fatih Oflaz haberlerine erişim engeli geldi

Hapis cezası alan medya patronu Fatih Oflaz’ın çocuğuna istismarda bulunmasıyla ilgili haberler için erişim engeli kararı alındı.

Abone ol

DUVAR - MTV, Eurosport gibi birçok kanalın sahibi Fatih Oflaz'ın kendi çocuğuna 7 yıl boyunca cinsel istismarda bulunması haberlerine erişim engeli getirildi. Engelleme talebini, 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılıp, cezasının 18 yıl 9 aya indirildiği Oflaz’ın avukatları yaptı.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, olayı ilk duyuran Habertürk’ten Zülfikar Ali Aydın’ın haberi ile, aralarında Gazete Duvar'ın da olduğu çeşitli internet sitelerindeki haberler hakkında getirilen erişim yasağının gerekçesinde ise şu ifadeler yer aldı: “Yayın içerikleri incelendiğinde, söz konusu içeriklerin güncelliğini yitirmiş olduğu, hali hazırda haber değeri taşımadığı, talepte bulunanın (Mehmet Fatih Oflaz) kişiliğini hedef alan, meslek ve şerefini, saygınlığını rencide edici, kötüleyici ve normal bir okuyucuda talepte bulunan hakkında olumsuz ve yanlış bir algı yaratmaya yönelik ifade ve anlatımların bulunduğu, bu haliyle talebe konu yayınların talepte bulunanın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu sonuç ve kanısına varılarak 5651 sayılı yasa kapsamında talebin kabülüne karar vermek gerekmiştir…” Olayla ilgili istinaf süreci ise devam ediyor.