Fatih Portakal'dan Oğuz Haksever'e tavsiye!

Ekran kazalarıyla gündem olan ve 19 yıl çalıştığı NTV'yle yollarını ayırmak zorunda kalan Oğuz Haksever'e gazeteci Fatih Portakal'dan tavsiye: Umarım mesleki yaşantınızın belki şimdilik olan bu son bölümünü sorgulayıp, kendi adınıza dersler çıkarabilirsiniz!

Abone ol

DUVAR - FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, NTV’den ayrıldığını duyuran Oğuz Haksever'e sosyal medya hesabından seslendi. Yassıada'yla ilgili söylenirken sesi yanlışlıkla ekrana verilen ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan özür dileyen, kısa süre sonra benzer bir ekran kazası daha yaşayan Haksever'e seslenen Portakal "Güle güle Oğuz abi. Umarım mesleki yaşantınızın belki şimdilik olan bu son bölümünü sorgulayıp, kendi adınıza dersler çıkarabilirsiniz. İlerisi için iyi olabilir. Ne dersiniz?" mesajını paylaştı.

Meslek hayatının son yıllarında hükümete yakın yayın politikası nedeniyle eleştiriler alan Haksever, NTV'ye veda ettiğini kaleme aldığı mektupla duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yassıada ziyareti ve oradaki açıklamalarının ekrana geldiği anda, “Yassıada demiyorum, yaslı ada diyorum” ifadelerinin ardından mikrofonunun açık kaldığının farkında olmayan Haksever’in “Neresi yaslı ada be. Canına okumuşsun” ekranlardan duyulmuştu.

Haksever ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın o sözlerini duyunca kendi kendime söylenirken ‘…okumuşsunuz’ dememe rağmen durum ses masasından fark edilince sesimi hemen kıstıklarında son bölüm, ‘okumuşsun’ diye yayına çıkmıştır. Yassıada’daki düzenlemelerin, bence ‘Bu çok önemli mekanda olması gereken hüzün havasını’ yansıtmadığı kanaatine sahibim. Aslında tepkim projeyi hazırlayanlara yöneliktir. Yayın sırasında oluşan bu talihsizlikten ötürü tüm kamuoyundan özür diliyorum” demişti.

Haksever’in bu gelişme sonrası emekliliğini istediği ortaya çıkmıştı.

Haksever geçtiğimiz ay da rejiye tepki gösterirken yine seyirciye yakalanmış, video kısa sürede internette viral olmuştu.

(HABER MERKEZİ)