Faylar harekete geçti: 24 il ve yüzlerce ilçe risk altında

2 yıl öncesine kadar Türkiye'de bilinen 200 fay olduğunu ancak bu sayının 500'e çıktığını belirten Jeoloji Mühendisi Koray Çetin Onalan, "'Deprem olmaz' dediğimiz yerlerde faylar harekete geçti" dedi.

DUVAR - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, "Daha 2 sene öncesine kadar Türkiye'de belki 200-250 tane diri faydan söz ederken; diri fay sayısı, şu anda 500'e çıktı. Türkiye'de 2 bin yıldır deprem üretmeyen faylar var ama süresini doldurmuş. Bundan daha önce haberimiz yoktu. 'Deprem olmaz' dediğimiz yerlerde faylar harekete geçti, deprem olmaya başladı" dedi.

Haberin Devamı
Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı Türkiye'nin galibiyeti dünya basınında: 'Hollanda mı, neden olmasın?' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan herkese tebrik Barış Alper'e sitem UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda Türkiye sıcaktan yanıyor: Bu ilçede yaşayanlar soğuktan soba yaktı