Faysal Soysal imzalı 'Ceviz Ağacı'na İtalya’dan iki ödül

Torino Underground Film Festivali'nde, "En İyi Film" ve "En İyi Kurgu" ödülleri Faysal Soysal'ın son filmi "Ceviz Ağacı"na verildi.

Abone ol

DUVAR - Yönetmen Faysal Soysal'ın son filmi "Ceviz Ağacı", Torino Underground Film Festivali'nde, "En İyi Film" ve "En İyi Kurgu" ödüllerine layık görüldü. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, ödül törenine çevrimiçi bağlanan Faysal Soysal, filmin kurgusunu yapan İranlı kurgucu Mostafa Khergepoush'un aldığı ödülden dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, filmde emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti.

Yönetmen Soysal, Türkiye-İran ortak yapımı filmde, şiirsel İtalyan sinemasından büyük ilham aldığını belirterek, şiirsel sinemanın henüz ölmediğini ve bir gün küllerinden yeniden dirileceğini söyledi. 

Kadrosunda Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları, Kübra Kip, Ali Mert Yavuzcan, Şebnem Dilligil, Rıza Akın gibi oyuncuların yer aldığı "Ceviz Ağacı", genç bir öğretmen olan Hayati’nin, Anadolu'nun bir kasabasında edebiyatla, hayatla ve aşkla olan mücadelesini konu ediniyor. 

FESTİVAL HİBRİT OLARAK YAPILDI

Torino Underground Film Festivali'ne bu yıl, 13 kurmaca, 16 belgesel, 51 kısa film katılırken, 31 uzun metraj film de yarışma dışı olarak gösterildi. Bu yıl hibrit olarak yapılan festivaldeki filmler, sinemaların yanı sıra online olarak da izlenebildi. (AA)