Fazla tüketilen ete dikkat: Kalbinizi yorulabilir

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Uzmanlar, fazla et tüketmenin doğuracağı rahatsızlıklar nedeniyle uyardı. Dr. Turgay Ertan, "Fazla tüketilen etin kalbin performans yükünü artırıyor" dedi.

DUVAR - Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Turgay Erten kırmızı et tüketiminin kolesterol ve kalp damar hastalıkları üzerindeki etkisine değinerek fazla tüketilen etin kalbin performans yükünü artırdığını belirtti. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Pirçek ise kahvaltıdan akşam yemeğine kadar günün her öğününde etle hazırlanmış menüleri tüketmenin artan sıcaklarla birlikte sağlık açısından doğru tercih olmayabileceği ve hayvan kesildikten sonra etin hemen tüketilmemesi gerektiği konusunda uyardı

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?