Fed sonrası piyasalarda dolar endişesi

Fed Başkanı Powell'ın yüksek faiz oranlarının uzun süre devam edeceği mesajı, ABD dolarını önde gelen para birimleri karşısında 20 yılın zirvesine taşıdı. Dolar Endeksi 109.44 seviyesine yükseldi.

DUVAR - ABD ve Avrupa ülkeleri, enflasyona karşı faiz artırımı politikasını devam ettiriyor. Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül toplantısında 75 baz puan faiz artışına gideceği beklentisini fiyatlamaya başladı. Fed Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü Jackson Hole toplantılarında verdiği yüksek faiz oranlarının uzun süre devam edeceği mesajı, doları önde gelen para birimleri karşısında 20 yılın zirvesine taşıdı. Dolar Endeksi bu sabah yüzde 0.26 artışla 109.44 seviyesine yükseldi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler