Fenalaşan Fernas işçisi hastaneye kaldırıldı

Direnişlerinin 52. gününde Kurtuluş Parkı'na girişi engellenen Fernas işçilerinden biri polis ablukası sırasında fenalaştı.

Abone ol

DUVAR - Manisa’nın Soma ilçesinde Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye olmalarının ardından işten çıkarılan Fernas Madencilik işçilerinin direnişi 52. gününde devam ediyor.

Kurtuluş Parkı'nda oturma eylemi yapan ve açlık grevinin ikinci gününde gözaltına alınan Fernas işçileri, ifadelerinin alınması ve sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Çankaya Konur Sokak'ta bir araya gelen işçiler tekrar Kurtuluş Parkı'na yürüyüş başlattı.

Polis, fernas işçilerinin yürüyüşüne beşer kişilik gruplar halinde hareket etmeleri halinde izin verdi. İşçilerin yürüyüşüne CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu eşlik etti. Kurtuluş Parkı'na ulaşan Fernas işçilerinin parkta basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Parkın etrafı bariyerlerle kapatıldı.

'ÇIPLAK AYAKLA DOLAŞMAYACAKSINIZ'

Parkın kapatılmasına ilişkin konuşan bir polis yetkilisi "Buranın sürekli eylem alanı olmasını istemiyoruz. Çıplak ayakla dolaşmayacaksınız" dedi. CHP Milletvekilleri ve sendika üyeleriyle birlikte polislerin basın açıklaması için görüşmeler sonuçlanmaması üzerine işçiler, kapatılan park önünde oturma eylemine geçti. Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, talepleri çözüme kavuşana kadar oturma eylemini ve açlık grevini sürdüreceklerini açıkladı. İşçilerin oturma eylemine geçtiği sırada bir Fernas işçisi baygınlık geçirdi. İşçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

'BİZ SÖYLENECEK HER ŞEYİ SÖYLEDİK'

Bağımsız Maden-İş Sendikası'nın X hesabından yapılan paylaşımda, işçilerin başına bir şey gelmesi durumunda sorumluların Ankara Valisi Vasip Şahin ve Fernas'ın patronu AKP'li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu olduğu ifade edildi. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:  "Madencinin başına bir şey gelirse sorumlusu validir, Ferhat Nasıroğlu'dur! Açlık grevimizin 3. gününde Kurtuluş Parkı'na girişimiz valinin emriyle engelleniyor. Bir arkadaşımız ablukada fenalaşıp hastaneye kaldırıldı. Biz söylenecek her şeyi söyledik, sıra sizde!"

(ANKA HABER AJANSI)