Fenerbahçe kongresinde arbede

Fenerbahçe kongresinde başkan adayı Ali Koç konuşurken, Aziz Yıldırım müdahale edince arbede çıktı. Ali Koç konuşmasında Aziz yıldırım'a "Kimse Fenerbahçe'den büyük değil, siz de" diye seslendi. Aziz Yıldırım, ise şu öneriyi getirdi: "Sayın Ali Koç, ikimiz de aynı parayı koyalım. Sen futbolu çok iyi biliyorsun, gel futbolu sen yönet. Ben amatör branşları yöneteyim. Fenerbahçe kazansın."

Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Spor Klübü'nün Ülker Stadı'nda yapılan kongresinde başkan adayı Ali Koç konuşurken gergin anlar yaşandı.

Ali Koç'un konuşmasının sonlarına doğru ortam gerildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Koç'un konuşmasına müdahale ederek bir kişinin elini sıkmadığı konusunda kendisine serzenişte bulundu. Ali Koç, "Başkan, ''Bir tane arkadaşımın elini sıkmadın'' diyor. Haklı ama iş öyle bir noktaya geldi ki; kimin elini sıkıp sıkmayacağını bilemiyorsun başkanım" deyince ortalık karıştı.

ALİ KOÇ SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Konuşmasına ara veren Ali Koç taraftarları Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi. Ali Koç üyeleri sakinleştirmeye çalıştı. Daha sonra saha içerisindeki tünelin çevresinde gerginlik yaşandı. Ali Yıldırım ve Aziz Yıldırım bu bölgeye giderek üyeleri sakinleştirdi. Ali Koç, kendisini destekleyen kongre üyelerine yaşanan olaylardan sonra, "Haksızlık yapıyorsunuz. Maçta değiliz, genel kuruldayız. Kendinize gelin lütfen. Derbi maçına çıkıyormuşuz gibi güvenlik önlemleriyle geldik buraya. İnsanın içini acıtıyor bu. Yapmayın böyle" diyerek uyarılarda bulundu.

Bunun ardından Ali Koç yeniden kürsüye çıkarak konuşmasını sonlandırdı ve Aziz Yıldırım ile yönetiminin elini sıkarak platformdan ayrıldı.

Daha sonra kürsüye gelen Aziz Yıldırım ise Ali Koç'u destekleyenler tarafından ıslıklandı. Koç, bunun üzerine üyelerin yanına giderek sakin olmalarını istedi. Ortalık sakinleşince Aziz Yıldırım konuşmasına başladı.

ALİ KOÇ: YENİ BİR HİKAYE YAZMANIN ZAMANI

Ali Koç, konuşmasında "kırgınlıkları geride bırakalım" çağrısı yaptı.

Fenerbahçe kongresinde ilk olarak söz alan Ali Koç, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

FENERBAHÇE CAMİASI FETÖ'YE KARŞI DİMDİK DURUŞ SERGİLEDİ: Umarım bugün ve yarın Fenerbahçemiz'de hayırlara vesile olur. 31 Mayıs 20182de şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 3 kahraman askerine Allah'ta rahmet diliyorum. Tesisleşme, stat, salonumuz, amatör şubelerdeki başarı. Hayatınızı Fenerbahçe'ye vakfetme. Her Fenerbahçeli gibi ben de bunlar için minnettarım. Bizlere vermiş olduğunuz cesaret yalnız Fenerbahçe'ye değiş, tüm Türkiye'ye örnek olmuştur. Bunun için de size bilhasa minnettarız. Her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Fenerbahçe camiası alçak FETÖ'ye karşı dimdik duruşunu sergilemiştir. Ne şikeşi Türkiye elden gidiyor sözünün anlaşılması biraz geç oldu. Liderliğiniz olmasa ülke daha farklı yerlere gelebilirdi. Allah korusun bundan sonraki süreçte arzulamadığımız bir sonuç çıktığı takdirde, saçınızın kılına zarar gelirse bu camia aynı refleksi bir daha gösterecektir. Seçim takviminde bu noktaya gelene kadar birçok şey yaşadık. Arzulamadığımız söylemler ve ifadeler oldu. Benimle ilgili muhtelif hususlarda itham ve iddialarda bulunuldu. Yaşanan hadiselerle ilgili, siyah ile beyaz kadar farklı bir biçimde ifade ettik. Tek tek gelip yanıtladı verdiğim bu hususlarla ilgili, hep karşılıklı televizyona çıkarıp dertleşelim istedim, araya fitne girmesin, bizi birbirimize kırdırmasınlar diye çağrıda bulundum; ama siz yanaşmadınız. Bu konuda sizin vaktinizi almayacağım.

49 ayrı etkinliğe katıldık. Buralarda dilimiz döndüğü kadar özlediğimiz, hayal ettiğimiz Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe'nin hak ettiği zirveye nasıl ilerlememiz gerektiğini anlatmaya çalıştım. Futbol anlayışımızı baştan aşağı değiştirmemiz gerektiğini, futbol yatırımlarımız ile ilgili nasıl yeni bir felsefe getireceğimizi, asıl hedefimizin felsefe değişikliği olduğunu belirttik.

FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK DEĞİLSİNİZ: Fenerabahçemizin bütünlüğünü, geçmişini, yarınını tehdit eden yaralardan bahsediyorum. Taraftarımızın neden tepkili olduğunu, sokaktaki Fenerabahçelinin neden kan ağlarığını küstüğünü, kombineleri bıraktığını, bazılarının maç. seyredemez hale geldiğini anlayacağımızı düşünüyorum. Hiçbir ses Fenerabahçe'den büyük değil demiştiniz. Siz de Fenerabahçe'den büyük değilsiniz, siz de bunu unuttunuz. Her başarının, her hikayenin, dayanışmanın an faktörü olan insandan bahsedeceğim. Fenerbahçe tarihi bir bütündür. İnsan faktöründe yaptığınız sayısız hatayı anlayınca, yapılan yüz milyonlarca yatırıma rağmen neden evdeki hesapların çarşıya uymadığını anlayacağınızı ümit ediyorum. Siz kendi yorumlarınıza, ilişki ve kararlarınıza rağmen işinize gelmeyen bölümleri yok saydınız. Her başarıyı sahiplendiğiniz, her başarısızlığı başkalarına faturaladınız. Bu sene de kaçan şampiyonluktan ben dahil herkesi sorumlu tuttunuz. Hem bugün hem genelde içinde bulunduğunuz durum hakkında neden özeleştiri yapmadığınızı, pişman olmadığınızı bugün çok daha iyi anlıyorum. Revivoları, Rüştüler, Van Hooijdonkları kendi televizyonumuzda göremiyoruz. Bu isimler silinmiş gibi adeta.

ALEX'İN GÖNDERİLİŞİNİ İÇİME SİNDİREMEDİM: Alex hiçbir zaman seçim malzemesi yapılmamalıdır. Başkanıma katılıyorum. Alex'in gitme zamanı gelmişti. Ya hocamız ya Alex olacaktı, böyle olunca o kapıyı kapatmak mümkün değil... Kendisi ile veda ediş şeklimizi hiçbir zaman içime sindiremedim. Kim ne yaparsa yapsın zaten Alex'i kimse bu taraftarın gönlünden silemez. Lefter gibi, Can Bartu gibi, diğer sporcularımız gibi... Bunları yok saymak mümkün değildir. Sayın başkan siz her yıl kendinize göre hocaları, futbolcuları aklınıza göre yollarken biz yıkım yaşıyoruz.

İYİ BAŞKAN ŞAMPİYON YAPAN TEKNİK DİREKTÖR SEÇER: Eski dönemlerde her şey sütliman mıydı? Lefter yönetim ile hiç tartışmamış mıydı? Ama Lefter Lefter'dir. Marşında bile hiçbir kulüpte olmayan dostluk dizeleri varken biz aramızdaki dostluk bağlarını ne zaman böyle kaybettik? Başarıya ulaştığımız, şampiyonluğu yakaladığımız her sezonda teknik direktörlerimizi, sanki o mu bizi şampiyon yaptı diye küçümsedi. Biz parayı vermeseydik şampiyon olabilir miydi dediniz. Aslında iyi bir başkan şampiyon yapan teknik direktörü seçer, başarı için cephaneyi verir. Başarıdan sonra da teknik direktörü, futbolcuyu emeği geçen herkesi taçlandırır, mütevazı şekilde zafer yaşamının keyfini çıkarır. İnsan kendisini şampiyon yapan teknik direktöre kamuoyunu hiç ikna etmeyen bir şekilde yol verir mi? Kendisini şampiyon yapan, ertesi sene Şampiyonlar Ligi yarı finalinin kapısından döndüren hocaya, kardeşi yüzünden görevden alınmaz.

SEVİLMEK İSTİYORSANIZ SEVMELİSİNİZ: Size göre hep onlar suçlu. Bir iş adamı olarak işi hep yanlış yapan adama mı yatırım yapacaksınız? Ben yazık derim. Hiçbirimiz bunları hak etmiyoruz. Kötülük yarışlarından hiçbir şey kazanmadık bugüne kadar. Unutmayın ki Allah, her zaman doğrunun ve iyinin yanındadır. Rakip yöneticileri deplasmana geldiği zaman iyi ağırlayacağız. Sevilmek istiyorsanız sevmelisiniz.Ulu önder Atatürk'ün tarif ettiği güzellikte, ahlakta, centilmenlikte sporcularla, taraftarlarla hareket ederek bu tarife uygun halde yürüyeceğiz. Kan davası güder gibi kin tutmayacağız.

Statlarda küfüre karşıyız. Bunun da savaşını başkanımız verdi, seneler önce. Statlarda edilen küfürü büyük bir saygısızlık olarak kabul ediyorum, hiç kimsenin başkanımıza küfretme hakkı yoktur; ama bunun yanında yöneticinin de taraftarlara küfretme hakkı yoktur. Bu kulübün sahibi taraftardır. Kongre üyeleri taraftar olduğu için kongre üyesidir. Taraftarlar her zaman hancı, diğerleri yolcudur. Taraftar tribüne gelmezse, yenilerini getiririz dediniz' hayretlerle izledim. Hangi yenilerini getireceksiniz?

TARİHİN EN KÖTÜ TRANSFERİ: Öz kaynağımızdan futbolcu yetiştirmek zorundayız. Altyapıda 10 yaşından beri futbol öğrenmiş, kanı sar-lacivertlilerle akan, Fenerabahçe tarihini bilen sporcular yetiştirmek zorundayız. A takımda sürekli oynayan genç oyuncumuz olmadı.Tuncaylar, Salih Uçanlar bunlar direkt A takımda oynadılar. Bir düşünün kaç yıl boyunca Barcelona'nın kadrosunu ezbere sayabildiniz. İskeleti koruyup her yıl birkaç takviye ile her zaman tepeye oynadılar. Tekelerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Terraneo denilen zata her yetkiyi verdik. O ne yaptı? Takımın en ateşli, taraftara en yakın futbolcularını bir günde harcadı. 8-9 tane futbolcu aldı. Yine şampiyon alamadık. Tarihin en kötü transferi, sakat Van Persie'yi aldı. Suçu ona attınız, kandırdı bizi dediniz. Ona biye hala ayda 78 bin Euro ödüyoruz? Özetle her başarısızlıkta başkalarını suçlu bulan, hatalarından hiç ders almayan bir bakış açısı ile ilerlemek mümkün değil. Bu kutsal göreve bizleri layık gördüğünüz halde ortak aklın hakim olduğu, rasyonel ve tutarlı bir tutum sergileyeceğiz.

KAVGALARI TARİHE HAVALE EDELİM: 3 Temmuz her bir Fenerabahçelinin kırmızı çizgisidir. Sanki biz bu konuyu hafife alıyormuşuz. Allah korusun ne sizin ne mağdur olan yöneticilerimizin bundan sonraki süreçte hiç arzulamadığımız sonuç çıktığı halde aynı reaksiyonu göstereceğimizden şüpheniz olmasın. Yargıtay kararının çıkmamasının benim aday olmama bağlamamız yüce Türk hukukuna saygısızlıktır. Ağızları sulanarak, büyük keyif alarak o tarihte gizlilik olmasına rağmen bizi linç eden insanlar hala aynı herdeler; ama bazıları sizde yakın duruyor. Eğer sizin başkanlık döneminde değil de, bir başkasının başkanlı döneminde tazminat mücadelesi verilmesi gerekiyorsa sizin abiliğiniz ve önderliğinizde bu işe bir çok kimsenin kafa sokacağından hiç şüpheniz olmasın. Kırıldım. Ben her şey 3 Temmuz'a bağlanamaz derken neyi kastediyorum. 3 Temmuz'u hafife alıyormuşum. Artık kavgaları tarihe havale edip, yeni bir hikaye yazmanın, yeni bir atılım yapmanın tam zamanı.

SİZİN GÜVENİNİZ HİÇ BİR ZAMAN SUİSTİMAL EDİLMEYECEK: Sizin güveninize layık olmak için her şeyi yapacağız. Hatalar olmayacak mı, elbette olacak. Sizin güveniniz her zaman emniyette olunacak hiçbir zaman suistimal edilmeyecektir. Hep beraber güzel günler göreceğiz. Başarı için, hayallerimizi gerçekleştirmek için gerekli iklimi yaratacağımızı vaat ediyorum. Konuşmanızda beni bazı iddialarla Fenerbahçe'nin gözünde yok etmeye çalışacaksınız. Ne yaparsanız yapın bunu başaramaycaksınız. Artık herkes çok daha bilinçli. Herkes satır aralarını daha iyi okuyor. Taraftar ile aramdaki gönül bağını hiçbir zaman koparamayacaksınız.

FETÖ'cü iması yaptınız, camiayı böldü dediniz, etrafınızdaki insanlardan bazıları aileme laf ettiler. Seçim öncesi başka, seçim sonrası farklı davranıyorsunuz. Açık ortamlarda farklı kapalı ortamlarda farklı konuşuyorsunuz. Kırıldığımız, üzüldüğümüz, kalbimin bir parçasının koptuğunu bilmenizi istiyorum.

Derbi maça gelir gibi özel güvenlikle geldim buraya içim acıdı. Sapla samanı karıştırmayın lüften. Yarın seçimimiz var, kimse oy verirseniz verin lüften gelin. Sandık sayısı, katılımcı sayısının yüksek olması, New York Times'a konu olması... Seçimimiz farklı , camiamız farklı, her şeyimiz farklı...

AZİZ YILDIRIM: GEL SEN FUTBOLU YÖNET, BEN AMATÖR BRANŞLARI YÖNETEYİM

Ali Koç'un konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye çıkan Aziz Yıldırım, şunları söyledi:

TRİBÜNDE BAĞIRMAYANLAR BURADA BAĞIRMASIN: Lütfen herkes kendine gelsin. Bak 20 sene bu kulübe hizmet ettim. Bu kulüp için hapis yattım, ayıp oluyor. Yarın buradan üzülerek ayrılırsınız. Nedir paylaşamadığınız? Yarın seçim var, kim kazanırsa o başkan olur. Burası kongre salonu, ayıp ya ayıp. Tribünde bağırmayanlar, burada bağırmasın. Hepinize söylüyorum. Birbirinize saygılı olun. Böyle bir şey görmedim. Ali Koç bizim düşmanımız değil ki. Bu nedir ya? Polis, lütfen şurayı boşaltsın.

Bu kongre birçok defa beni, devlet okullarında okumuş, hiç kimseden farklı olmadığını bilen bu kardeşinizi bu şerefli göreve layık gördü. Neden mi bunu önemsiyorum? Fenerbahçe elitist bir seçim yapmadı. Şan, soy, sopa bakılmadı. Gönülden gönüle baktık. Ruhumuz bir diyerek tarihimiz açısından çok önemli bir yola çıktık. Fenerbahçe bana büyük bir onur bağışladı. Sadece 1 oyla kazandığım için değil, her birinizin saygıdeğer olduğunu bildiğim için söylüyorum.

DEĞİŞİM YARARLIDIR DOĞRU ZAMANDA YAPILIYORSA: Muhalefetin en çok vurgu yaptığı şey, değişim. Elbette değişim yararlıdır ama doğru zamanda, doğru şekilde yapılıyorsa... Bize muhalefet edenlerin değişimden bahsettikleri şey, sanki ben ve arkadaşlarım değişirse, sihirli bir değnek dokunacak ve her şey değişecek. Bunu sizin takdirinize bırakıyorum.

Ali Koç, 101 kişinin BİMER'e yaptığı başvurudan endişe duyuyor. Bundan endişe duyan biri Fenerbahçe için hesap sorabilir mi? Ben bir yıl hapis yattım, hiçbiriniz bir gün bile yatamazsınız. O üzerinizdeki formaları bile ben yaptırdım. 3 Temmuz müthiş bir deprem etkisi yarattı. İş yerlerinizde sizler şikeci damgası yediniz. Çocuklarınız okula gitmek istemedi. Onlara sizin takım, başkanınız şikeci dediler. Ben bu davadan vazgeçemem. Susamam, susamayız! Sahip olduğu şirketlerin markasını düşünen biri, Fenerbahçe'nin haklarını savunabilir mi? Bu dilekçeden bizi sorumlu tutuyor, biz buna ihtiyaç duymayız.

DİYORLAR Kİ AZİZ YILDIRIM HERKESLE KAVGALI: UEFA'dan men edildik, Real Madrid'in başına bunlar gelse ne olurdu? Cristiano Ronaldo, Marcelo o takımda olur muydu? Devler Ligi'ni alabilir miydi? Her şeyi 3 Temmuz'a bağlamayalım, doğru. FETÖ ile şimdi öpüşüp barışalım mı? Öneriniz bu mu? Kim bizden özür diledi?

Diyorlar ki Aziz Yıldırım herkesle kavgalı. Hepsine cevap vereceğim ama isim isim olarak değil. Diyorlar ki Aziz Yıldırım herkesle kavgalı, Fenerbahçe'yi herkesle kavgalı hale getirdi. Nasreddin Hoca'nın fıkrası geliyor aklıma. Hırsızın hiç mi suçu yok? Hiçbiriyle kavgamız, şahsi meselem değildir. Daha sezonun ortasında rakip kulüplerle sözleşme imzalayan adamları isteyen savunsun. Fenerbahçe'ye karşı küstahlaşan adam cevabını alır. Bunun adı kavgacılıksa, kavgacıyım.

Kardeşim Ali, neden 19 ay önce ortada seçim yokken bu kampanyayı başlattın? Bu sezon tribünde yaşadığımız bölünmenin, seçim yarışıyla hiç mi ilgisi yok?

Ali Koç, Fenerbahçe'ye kurumsallığı getireceğini söylüyor. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe de Türkiye'ye kurumsallığı getirdi. Biz gelmeden önce gelirleri, kulüplerin temsiliyeti ne durumdaydı hatırlıyor musunuz? Fenerbahçe'yi tüm kulüplerin izlediği rol model haline getirmedik mi?

Çektiğim acıyı en çok, arkadaşları tarafından şikeci diye dalga geçilen çocuklar, tribünlerde takımı için şikeci diye bağrılan taraftarlar anlar. Herkes vazgeçse o çocukların hakkı için ben vazgeçmeyeceğim.

SEN FUTBOLU ÇOK İYİ BİLİYORSUN: Sayın Ali Koç, mali açıklama yapacaktın. Bu kulübe ne veriyorsan aynısı ben de koyacağım! Kazanacaksa bir kişi kazansın ama Fenerbahçe kazansın! Sayın Ali Koç, ikimiz de aynı parayı koyalım. Sen futbolu çok iyi biliyorsun, gel futbolu sen yönet. Ben amatör branşları yöneteyim. Fenerbahçe kazansın. Demek ki Fenerbahçe başkanlığı böyle bir fedakarlığı yapacak kadar kıymetlidir. Bu görevi 20 yıldır yapmaktan gurur duyuyorum. 1 fazla veren almasın, herkes versin, kazanan Fenerbahçe olsun. Gelin sonunu birden çözelim. Aziz Yıldırım futbolda başarısız diyorsunuz ya, anlaştık. Siz de koyun, ben de koyayım. Böylece kulübün imkanlarını 2 kata çıkaralım. Siz futbolu kurumsallaştırın, biz de hak hukuk mücadelemizi inançla sürdürelim. İşte size bir turnusol kağıdı. Ey üyeler, kim Fenerbahçe için Fenerbahçeli, kim kendisi için Fenerbahçeli bunu görmek için iyi fırsat. Yarın vereceğiniz karar ne olursa olsun, yakın gelecekte hakim önünde Fenerbahçe için hesap veren yine ben olacağım. Bir nefer olarak, Aziz Yıldırım duruşuyla orada olacağım. Darağacında olsam bile, son sözüm Fenerbahçe. 12 Mayıs 2012'de Aziz Yıldırım Metris'te yatarken siz burada değil miydiniz? Galatasaray burada kupayı kaldırdı, niye önlemediniz? Ben burada olsam o kupayı kaldıramazlardı!

5-10 MİLYON VERSEYDİNİZ O ÇOCUK GİTMEZDİ: Doğrular maalesef acıdır. Sayın Ali Koç, neden Andre Santos, Diego Lugano gittiğinde müdahale etmedin? Aranızda toplayın 5-10 milyon verseydiniz de o çocuklar gitmeseydi, Fenerbahçe şampyion olsaydı olmaz mıydı? Alex'i benim kadar hiç kimse sevemez. Hepiniz burada yuhalarken ben tek başıma ayağa kalktım alkışladım. Hepinize rağmen alkışladım! Ali bey, Ümit Özat arıyor şu anda. Denizlispor maçında burada kırmızı kart gördükten sonra sizin locanıza çıkmış gelmiş. Ona kötü bir söz söylemişsiniz, odanızdan attırmışsınız. Telefonda şu an, bağlanmak istiyor Ümit Özat...

Ali bey, sana içeriden kim bilgi veriyorsa yanlış veriyor. Biz Terraneo'ya maaş değil, eşit bölünmüş şeklinde tazminat ödüyorduk. Galatasaraylı, Beşiktaşlıları üye yapıyormuşum. Aziz Yıldırım bilerek ve isteyerek üye yapmamıştır ama bilmeden yapmış olabilirim. Ne dedik biz, 'Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak' dedik! Ali Koç'un listesinde olduğu söylenen biri 'Trabzon, Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor, her yer Trabzon olsun o zaman' diye tweet atmış. Hayırlı olsun. Listesinde mi değil mi bilmiyorum. Ali Koç'un listesindeki Burhan Karaçam, 1980 yılında Galatasaray kulübüne üye olmuş. 1995'te ayrılmış, bizde üye olarak kalmış."

ALİ KOÇ TEKRAR KÜRSÜYE ÇIKTI: BAŞKANLIĞINIZI AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARMIŞSINIZ

Aziz Yıldırım'ın sözlerine karşılık vermek için tekrar kürsüye çıkan Ali Koç şunları söyledi:

KÜÇÜKKEN EBELEMECE OYNARDIK: İstediğimiz noktaya geldik. Ben bu noktayı uzun zamandır istiyordum. TV'ye çıkalım dedim, tenezzül etmediniz. Kavga etmek istiyorsanız buyurun edelim. Küçükken ebelemece oynardık. Dedim ki sayın başkan, çıkalım konuşalım. Her şeye laf yetiştirdiniz bu hariç. Ne oldu da burada kükrüyorsunuz? Son dakika gelip gol atarsınız, sizin tarzınız bu. Bir kere sayın başkanım çok rahat yalan söylüyorsunuz. Ben üzülüyorum. Ümit Özat... İsterse bağlansın. İsterse bağlansın. Murat Özaydınlı burada mı? Olayı anlatacağım. Maçı hatırlamıyorum. Rize maçı, sene 2004. Kalecimiz Rüştü'ydü. O zaman Ümit de kaptandı. Kırmızı kart görmüştü. Önemli değil hangi maç olduğu. Ben de locamda maç izliyordum. Ümit Özat da Murat Özaydınlı bizim locada diye gelmişti. Ben maçı seyrediyordum, içeride olduğunu bilmiyorum. Bir pozisyon oldu, gayrı ihtiyari böyle 'Allah belanı versin' falan diye bağırdım. Sonra Ümit Özat geldi, ne diyorsun falan dedi. Sonra çıktı. Murat Özaydınlı ile Ümit Özat'ı dışarı çıkardılar. Yakışıyor mu ya, 20 yıllık taht için. Valla bravo, büyük başkan!

Siz Fenerbahçe başkanlığınızı açık arttırmaya çıkarmışsınız. Siz bizi gerçekten anlamıyorsunuz. Böyle para verme imkanınız varsa niye vermiyorsunuz? Fenerbahçe için dopinginiz oluyorsam helal olsun bana.

AĞABEYİMİ BENDEN DAHA ÇOK SEVDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM: Burhan Karaçam konusuna gelelim... Evet doğrudur, ben bunu bilmiyor muyum? Sina Afra yönetimimizde yok. Belki onun için tedbiri kaldırdınız. Burhan Karaçam, sizin Fenerbahçe Bank'ı incelesin diye göndermiştiniz. Onlar galiba dolandırıcı çıkmıştı. Bugün benim yanımda diye itibarsızlaştırmak gerekir. Galatasaray Adası'nı kullanmak için üye olmuştur. Ağabeyimi benden daha çok sevdiğinizi düşünüyorum. Rahmetli Mustafa Koç'u... O da at sporuna meraklıydı, mecburen Galatasaray üyesi olmak zorunda kaldı. Çünkü Galatasaray'ın at şubesi vardı. O da mı Galatasaraylı idi?

Siz başka takımın taraftarlarını, bilerek ya da bilmeyerek... Bilabedel yapıyorsunuz. Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak derken bunu kast ettiğinizi bilmiyordum. Binlerce kişinin aidatını ödüyorsunuz. Mehmet Ali Bey de söyledi. Yalansa onun yalanı. Size soruyorum... Binlerce insanın aidatını ödüyor musunuz, ödemiyor musunuz? Ben karımın, kayınvalideminkini ödüyorum. Topunuz gelin, neyiniz varsa getirin.

ÇAMUR AT İZİ KALSIN OLMAZ: Daha ciddi konulara gelelim... Geçen Lig Radyo'ya çıktım. Bir soru sordular. Başka birkaç yerde daha sordular. Kulüpten arayıp sorulmasını istiyorlarmış. Neden takımın dağılmasını engellememişim... Ali Yıldırım şahittir, Aykut hoca, sen, ben, Nihat Özdemir vardı. Ben ne demiştim? Biz bu takımı şampiyon yapmalıyız, pamuk eller cebe, her birimiz 10 milyon dolar verelim dedim mi demedim mi? Sayın Nihat Özdemir dedim mi, demedim mi?

Sayın başkanım çamur at izi kalsın olmaz. Çok daha ciddi bir konu var. Biz bu kürsüde Fenerbahçemizin ne olmasını istediğimizi konuşacağız sanıyordum. Cimer-Bimer konusu... Yok efendim bir suç duyurusundan korkarmışım. Size yarın Allah korusun, bir otobüs çarpsa Fenerbahçe'yi koruyacak başka biri yok mu? Bimer-Cimer konusu ciddidir. Doğruları çarpıtıyorsunuz diyordum, yalan söylüyorsunuz. Selim Soydan geldi, bana dedi ki, 'Ben bir FETÖ projesiymişim' öyle demişsiniz.

Burada kupa kaldırma mevzusu... Sayın Mahmut Uslu da demişti. Ben o gün sahadaydım, gaz yedim. Ben mi kaldırttım kupayı? Benden dolayı mı kaldırıldı kupa? Yönetime almak istediğiniz Nihat Özdemir de vardı. Nihat Özbağı da vardı.

Mali konulara gelelim... Siz ne verecekseniz söyleyin, ben bir fazlasını vereceğim.

Konuşmaların ardından kongrenin ilk günü tamamlandı.  (HABER MERKEZİ/DHA)