Fenerbahçe 'uygun değil' dedi, Galatasaray aldı: Transfer iptal edilebilir

Fenerbahçe'nin almaktan vazgeçtiği Tete'nin transferi için Shaktar Donetsk Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti. Transferin iptal edilmesi gündemde.

Abone ol

DUVAR - Galatasaray'ın, bir süre önce Fenerbahçe'nin ilgilendiği ancak vazgeçtiği Brezilyalı futbolcu Tete (Mateus Cardoso Lemos Martins) transferinde işler karıştı.

Ukrayna medyasına göre futbolcuyla sözleşmesinin devam ettiğini öne süren Shakhtar Donetsk, Galatasaray'ın Tete transferinin iptali için FIFA'ya başvurdu. 

Terrikon'un haberine göre Shakhtar, Tete'nin 2023 sonuna kadar sözleşmesi olduğu için Galatasaray'a transferini tek taraflı olarak yapma hakkı olmadığını kanıtlamaya çalışıyor. 

Galatasaray'ın, yabancı futbolcuların savaş nedeniyle Ukrayna kulüpleriyle sözleşmelerini tek taraflı olarak askıya alıp başka kulüplere gidebileceğine dair FIFA kuralına güvenerek transferi yaptığı biliniyor.

Ancak Shaktar, Tete'nin savaş sırasında Ukrayna'ya döndüğünü ve FIFA kuralının artık kendisi için geçerli olmadığı iddiasında ısrar ediyor. (HABER MERKEZİ)