Ferdi Özbeğen'e yapay zekalı anma

Türk Eğitim Vakfı, ölmeden önce tüm mal varlığını vakfa bağışlayan sanatçı Ferdi Özbeğen'i doğum gününde yapay zekayla hazırlanan bir kliple andı.

Abone ol

DUVAR -  Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2013 yılında hayatını kaybeden piyanist, besteci ve ses sanatçısı Ferdi Özbeğen’i 82'nci doğum gününde bir yapay zeka projesiyle andı.Tüm mal varlığını ve beyaz piyanosunu TEV’e bağışlayan Özbeğen’in yapay zekayla hazırlanan fotoğrafları, Bir İlkbahar Sabahı şarkısının sözleri eşliğinde video haline getirildi. 

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın da “Türk Müziği’nin usta ismi, piyanist ve ses sanatçısı, değerli bağışçımız Ferdi Özbeğen, sadece döneminin değil, tüm zamanların en büyük sanatçılarından biri… Tüm mal varlığını vakfımıza ve ünlü beyaz piyanosunu TEVİTÖL’e emanet eden Ferdi Özbeğen birçok gence ilham ve umut oldu. Gençlerimiz adına ona ne kadar teşekkür etsek az… Onu her zaman sevgi ve saygıyla anmaya, eşsiz sanatını ve ismini daima yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)