Ferdi Zeyrek: Tramvay, Kent Lokantası, Halk Ekmek projelerini hayata geçireceğiz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, tramvay, Kent Lokantası, Halk Ekmek ve evde bakım hizmeti projelerinin en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, temmuz ayı olağan toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Metro İstanbul yönetimi ile Manisa tramvayı ile ilgili fizibilite çalışmalarının yapıldığını uygulamaya geçmek için ön sözleşme imzaladıklarını açıklayan Zeyrek, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz Mayıs ayında ekibimle birlikte, raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda oldukça deneyimli bir şehir olan İstanbul’a ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulunmuştuk. Ziyaretimizde, Metro İstanbul yönetimi bizi ağırlamış, kurumun çalışmaları, faaliyet alanları ve projelerini içeren bir sunum gerçekleştirmişti. Tecrübelerinden faydalanmak istediğimiz Metro İstanbul’un uzman heyetini geçtiğimiz ay Manisa’mızda ağırladık. Kıymetli misafirlerimiz şehrimizde bir fizibilite incelemesi yaptılar. Fizibilite çalışmalarının akabinde, uygulamaya geçmek için bir ön sözleşme imzaladık. Bu süreçte desteklerini yoğun hissettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve Metro İstanbul’un kıymetli yöneticilerine Manisa’mız adına teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin yaşam standartlarını en üst düzeye çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu kapsamda başta öğrenciler olmak üzere, dar gelirli yurttaşlarımıza yönelik uygun fiyatlı ve lezzetli yemekler sunmayı amaçladığımız Kent Lokantası hizmetimizi hayata geçireceğiz. İlk etapta Şehzadeler ilçemizde bulunan Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi giriş katında açacağımız Kent Lokantası’nı ilimiz genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Halkımıza sözümüz olan Halk Ekmek projemizde de çalışmalarımız devam ediyor. Bu önemli projemizle hemşehrilerimiz, sofralarımızın vazgeçilmezi olan ekmeğe ucuz ve kaliteli bir şekilde ulaşmış olacak.

'EVDE BAKIM HİZMETİ KAPSAMLI OLACAK'

Evde Bakım Hizmeti projesini de yakın zamanda hayata geçireceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek, “Yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan bireyler, fiziksel engelliler ve hasta vatandaşlarımız için yakın zamanda Evde Bakım Hizmeti projemizi de yakın zamanda başlatacağız. Fizyoterapist, hemşire, psikolog, diyetisyen, kişisel bakım personeli ve teknik personelin bulunacağı geniş kapsamlı bu hizmetimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza el uzatacağız. Yeni doğmuş bebeklerin, çocukların, yaş almışların, öğrencilerin, kadınların, dezavantajlı bireylerin, kısacası 7’den 77’e tüm vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek, daha mutlu, daha huzurlu bir Manisa inşa etmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.