Ferhat Tunç: Umutsuzluğu kabul etmiyorum

HDP Aydın Milletvekili adayı Ferhat Tunç, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Tunç, "partimize ve mücadelemize sahip çıkın!" çağrısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - HDP Aydın Milletvekili adayı Ferhat Tunç, 24 Haziran seçimlerinde Meclis'e giremedi. "Devlet kurumlarının esir alındığını" söyleyen Tunç, "Umutsuzluğu kabul etmiyorum. Dün olduğu gibi bugün de partimize ve mücadelemize sahip çıkın" dedi.

HDP Aydın Milletvekili adayı Ferhat Tunç, Aydın’da partisinin oylarını artırdığını, antidemokratik uygulamalar nedeniyle milletvekilliği haklarının AK Parti’ye geçtiğini söyledi.

‘OYUMUZU 23 BİN ARTIRDIK’

Tunç şunları kaydetti, “Aydın’da ilk kez ve hem de bu olağanüstü zor koşullarda oyumuzu artırıp yaklaşık 70 bin oy aldık. Bir önceki seçimlere oranla, oyumuzu 23 bin arttırarak umut yarattık. Ancak bu adaletsiz seçim sistemi ve ittifak yasası nedeniyle, hak etmemize rağmen ittifak oylarının dağılımından kaynaklı olarak milletvekilliği hakkımız AKP’ye geçmiştir."

‘KARAMSARLIĞI KABUL ETMİYORUM’

Ferhat Tunç, mücadeleye kaldıkları yerden devam edecekleri mesajını vererek, “Moral bozukluğu, küskünlük, umutsuzluk ve karamsarlığı asla kabul etmiyorum. Dün olduğu gibi bugün de yarın da partimize ve mücadelemize sahip çıkın! Aydın’da bundan sonraki çalışmalara daha aktif katılarak partimizi zafere taşıyacağınıza inanıyorum” diye ekledi.