Ferhat Tunç’tan yeni albüm: Memleketçe

Ferhat Tunç'un "Memleketçe" adını taşıyan ve 11 eserden oluşan yeni albümü, dinleyicisiyle buluşuyor.

Abone ol

DUVAR - Sanatçı Ferhat Tunç’un "Memleketçe" adlı yeni albümü Royem Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluşuyor. Tunç, 11 eserden oluşan albümün okumalarını Frankfurt’ta Nihat Ulaş’ın stüdyosunda yaptı.

Albümdeki 2 eserin sözleri Ferhat Tunç’a ait. Tunç, tarihi Hasankeyf’in sular altında bırakılarak yok edilmesini anlattığı “Hasankeyf” adlı eserinde Kürt Opera Sanatçısı Pervin Çhakar ile düet yaptı. Diğer sözlerde Ahmet Can Akyol, Selahattin Demirtaş, Doğan Munzuroğlu, Hıdır Işık, Hüseyin Aşkın ve Hakan Kerimoğlu’nun imzaları bulunuyor. Sekiz eserin bestesi ise Tunç’a ait. Sanatçı, albümde söz ve müziği Aram Tigran’a ait ‘Xemilî Zozan’ adlı Kürtçe esere de yer verdi.

CD olarak da müzik marketlerde yer alacak olan albümün dağıtımını KOM Müzik üstlendi. Albümde yer alan eserlerin tamamı, Nihat Ulaş’ın çekimleriyle video olarak sanatçının YouTube kanalından da izlenebilecek.

Tunç, albüme ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak, “Memleketin içinden çıkarıldığım puslu zamanlarda içimdeki memleket pusulam oldu daima.  Memleketçe mırıldandığım bir Dersim ezgisi yarenlik etti yolda bana. Bir de sizin varlığınız” ifadelerini kullandı.