Ferzan Özpetek: Bana Akdenizli Hitchcock diyorlar

Ferzan Özpetek'in filminin tanıtımı yapıldı. Özpetek, "Bana Akdenizli Hitchcock diyorlar" dedi.

Abone ol

DUVAR - Yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek’in ilk psikolojik gerilim türündeki filmi "Napoli Velata"nın basına tanıtımı Roma’da yapıldı. Özpetek, bu filminden dolayı kendisine “Akdenizli Hitchcock” denmeye başladığını söyledi.

Kırk bir yıldır İtalya’da yaşayan Özpetek’in İtalya’da 28 Aralık’ta 350 salonda gösterime girmesi beklenen 12’nci filmi Napoli Velata’nın basın gösterimi, Roma’nın merkezindeki The Space Cinema Moderno’da yapıldı.

"Napoli Velata", Napoli’de geçen hikâye, ani bir aşk, bir sır ve polisiye bir vaka arasına sıkışmış adli tıp doktoru Adriana’yı merkezine alıyor.

"Napoli Velata" film ekibi

TÜRKİYE'DE İLKBAHARDA GÖSTERİLECEK

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özpetek, filmin Türkiye’de ne zaman gösterime gireceğini ve Türkçe isminin ne olacağını henüz bilmediğini söyleyerek, “İtalya ile aynı zamanda gösterime girmesi mümkün değil çünkü buna vakit yok. Nisan gibi girer Türkiye’de vizyona,” dedi.

'FİLM HITCHCOCKVARİ DİYORLAR'

ABD’li gerilim filmleri yönetmeni Alfred Hitchcock’a atıfla, bu filminin “Hitchcockvari” olduğu yorumunu getirenler olduğu hatırlatılan Ferzan Özpetek, kendisine artık “Akdenizli Hitchcock” dendiğini aktararak, “Herkesin kendi bakışı ve düşüncesi var ama benim anladığım kadarıyla bugünkü duygu çok güzeldi,” dedi. (Roma/DHA)