'FETÖ' suçlaması ile cezaevinde olanlara pembe oda yasağı

'FETÖ' iddiası ile tutuklanan binlerce 'pembe oda' reddedildi. Gerekçe ise 'örgütsel görüşme' yapılabilir.

Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında cemmat soruşturması kapsamında 'FETÖ' üyesi olmak iddiası ile tutuklanan binlerce kişinin, eşleriyle görüşmek amacıyla gündeme getirdikleri “pembe oda” talebi, “örgütsel görüşme” yapılabileceği ve örgüt faaliyetleri hakkında mesajlaşmaya konu olacağı iddiası ile reddedildi.

FETÖ’DEN TUTUKLU EVLİLERE YASAK

İnfaz Kanunu’nun “Ödüllendirme” başlıklı maddesinde 2013 yılında değişiklik yapıldı ve disiplin cezası bulunmayan hükümlülerin cezaevlerinde bulunan “pembe oda”da eş ve aileleriyle özel görüşmesi sağlandı. Her gün binlerce tutuklu bu uygulamadan yararlanmak için başvuruda bulunuyor. İyi hali değerlendirilen kişiler, en geç 3 ayda bir, en erken ayda 1 kez olmak üzere gardiyan gözetimi ve teknik izleme olmaksızın 3 saatten 24 saate kadar eşleriyle görüşebiliyor.

Habertük'te yer alan habere göre, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Türkiye’de ilk kez “pembe oda” taleplerine kısıtlama getirdi ve Cemmat soruşturmaları kapsamında cezaevlerinde bulunan evli tutuklulara “pembe oda” yasağı koydu. Bu kapsamda gelen binlerce talep, “pembe oda”larda yapılması muhtemel “örgütsel” ve “kripto” görüşmeler iddiası ile reddedildi.