FETÖ tutuklusu teknisyen: Darbecilerin inmesini ben engelledim

15 Temmuz gecesi, asker taşımak üzere Denizli Çardak Havalimanı'na inecek olan uçakları elektrikleri keserek engellediğini söyleyen teknisyen Fatih Taş, önce FETÖ'den tutuklandı, ardından görevinden ihraç edildi. Müfettiş raporları Taş'ın darbe girişiminde havalimanındaki güç kaynaklarını kestiğini doğrularken, eşi Özge Taş "Eşim asla terörist olamaz" diyor.

Abone ol

DUVAR - Denizli'nin Çardak İlçesinde bulunan Çardak Havalimanı'nda teknisyen olarak çalışan Fatih Taş, 'FETÖ' üyeliği iddiasıyla önce tutuklandı, daha sonra KHK'yle ihraç edildi. Taş, çıkarıldığı mahkemede ise hakkındaki iddiaları ise kabul etmedi.

15 Temmuz gecesi havalimanındaki elektrik biriminde nöbetçi olduğunu belirten Taş, asker taşımak üzere Denizli Çardak Havalimanı'na inecek uçakları elektrikleri keserek engellediğini söylüyor. Darbeye destek veren 517 komandonun havalimanına inmesine engel olduğunu söyleyen Taş'ın bu iddiasını hazırlanan müfettiş raporu da doğruluyor.

Taş, 17 ay önce "Bylock kullandığı ve Bank Asya hesabı olduğu" gerekçesiyle önce tutuklandı daha sonra 689 Sayılı KHK ile 15 yıl çalıştığı Çardak Havalimanı'ndaki elektrik teknisyenliği görevinden ihraç edildi. Bylock kullanmadığını belirten Taş, Bank Asya hesabının olduğunu ancak aktif kullanmadığını söyledi.

'KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARINI, PİST VE KULE SİSTEMLERİNİ DEVRE DIŞI BIRAKTIM'

Fatih Taş, 15 Temmuz gecesi yaşananları şöyle anlattı, "Darbeciler, Aydın Söke'de bulunan 11. Tugay Komutan Yardımcılığından ve Denizli 11. Tugay Komutanlığından oluşturulmuş 517 komandonun darbeye destek amacıyla Ankara'ya naklini planlamışlar. Bu nakil için Kayseri'den askeri nakliye uçaklarını Denizli Havalimanı'na gönderdiler. İşte benim darbenin önlenmesindeki kritik rolüm tam da burada başladı. Valimiz ve amirlerimin de bilgisi dahilinde nakliye uçaklarının havalimanına inişlerini engellemek için tüm şebeke enerjisini, jeneratörleri, kesintisiz güç kaynaklarını, pist ve kule sistemlerini, havaseyrüsefer uçuş sistemlerini ve telsiz istasyonunun enerjilerini kesip, darbeci askerler tarafından tekrar devreye alamayacakları duruma getirdim..."

'RÜYALARIMIZA BİLE GİREMEZ...'

Taş'ın eşi Özge Taş ise eşinin darbe gecesi yaşadıklarını şöyle aktarıyor, "Eşim terörist değil. Darbeye teşebbüs etmesi rüyalarımıza bile girmez. Eşim o gece çok stresliydi. Amirleriyle, havalimanı müdürleriyle irtibat halindeydi. Kendisi hiçbir zaman Bylock kullanmadı. Benim isteğim sadece adaletin bir an önce tecelli etmesi ve eşimin üzerine atılan iftiralardan bir an önce kurtulması."