Fikri Sağlar: 31 Mart'ta halk baskı ortamını tamamen sarstı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, Kuşadası'nda katıldığı söyleşide, "Sanatçı özgür olmalı, sanatını baskıdan uzak yapmalı. 31 Mart'ta bu baskı ortamını halk tamamen sarstı" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Kuşadası Belediyesi tarafından yıl boyunca düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tarihi Kervansaray'ın son konuğu, Eski Kültür ve Turizm Bakanı siyasetçi ve yazar Fikri Sağlar oldu. Söyleşiye eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) Başkanı Şefik Sözer, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Nilgün Köksal Yeşilçimen de katıldı.

Türkiye’nin siyasi ikliminde kültür anlayışının uğradığı erozyona değinen Fikri Sağlar, şunları söyledi:

“Kültür dediğimiz şey aslında bir yaşam biçimidir. Cumhuriyet dönemi ülkemizde kültür ve sanat için bir dönüm noktasıdır. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimiz sayesinde ülkemiz, dünyada çok daha saygın bir konuma ulaştı. Fakat mevcut siyasi iklim bizlerin 22 yıldır yaşam biçimini değiştirmeye çalışıyor. Bunu birçok kez kültürel, sanatsal müdahalelerle yapıyor. Sanatçı özgür olmalı, sanatını baskıdan uzak yapmalı. Geldiğimiz durumda bu çok mümkün görünmese de 31 Mart yerel seçimlerinde bu baskı ortamını halk tamamen sarstı. Biliyoruz ki artık ülkemizde her açıdan daha iyi günler çok yakın. Bizler de bunu bilmeliyiz. Buradan beni sizlerle buluşturan bu güzel sohbet ortamını sağlayan vizyoner Başkanı'mız Ömer Günel’e çok teşekkür ediyorum. Sizlerle olmaktan sohbet etme imkanı bulmaktan çok memnunum.”