Filistin’de barışı savunanlar İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bir araya geliyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin düzenlediği uluslararası panelde Filistin’de barışı savunan isimler bir araya geliyor.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Bilgi Üniversitesi, 'Öğrenilmiş Sessizliği Bırakıp Gerçeği Konuşmak: Filistin’de Baskılarla Başa Çıkmak ve Barışı Sağlamak' başlıklı uluslararası bir panel düzenliyor. 7 Mayıs'ta santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek panelde Filistin’de barışı savunan, alanında önde gelen isimler bir araya geliyor.

Panel, ifade özgürlüğünü savunan ancak Filistin’in sesini susturan kurumlardaki çelişkileri gündeme getirirken ana akım anlatılardan farklı bakış açılarının küresel tartışmalardan dışlanmasını ele alacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Remzi Sanver’in moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde İsrail hastanesinde çalışan ilk Filistinli doktor ve Nobel Barış Ödülü Adayı Prof. Izzeldin Abuelaish, Brown Üniversitesi’nde Soykırım Çalışmaları Profesörü Omer Bartov, São Paulo Üniversitesi'nde Çağdaş Arap Tarihi Profesörü Arlene Elizabeth Clemesha ve Edinburgh Üniversitesi'nde Nicel Siyaset Bilimi Profesörü Uğur Özdemir ana akım anlatıların nasıl şekillendirildiği ve paylaşıldığı üzerine bir tartışma yapacak.

7 Mayıs'ta santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek panel saat 10.00'da başlayacak. Etkinlikle ilgili detaylı bilgi ve katılım için: https://peaceinpalestine.bilgi.edu.tr/tr