Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkeler

İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin devletini tanıma kararının ardından, Filistin'i tanıyan ülke sayısı 146'ya yükselecek.

DUVAR - İspanya, Norveç ve İrlanda'nın, Filistin'i 1967 sınırlarıyla devlet olarak tanıma kararı aldı. Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı 146 olacak.

14 Mayıs 1948'de İsrail bağımsızlığını ilan ederek Filistinlilerin topraklarını işgal etti ve sonraki yıllarda işgali genişletti. Çok sayıda Filistinli örgütü tek çatı altında toplayan Filistin Kurtuluş Örgütü'nün çabaları sonucu 15 Kasım 1988'de bağımsız Filistin devletinin kurulduğu ilan edildi. Filistinli lider Yasir Arafat, Cezayir'de bağımsız Filistin devletinin kurulduğunu açıkladı.

Arafat'ın ilanın ardından Filistin devletini aynı gün tanıyan ülkelerden biri de Türkiye oldu. Türkiye'nin de arasında olduğu 13 ülke bağımsızlığını ilan ettiği gün Filistin'i tanıdı.

Haberin Devamı
Türkiye Avusturya maçı şifresiz nasıl izlenir? Yeni rakam ortaya çıktı: İşte meslek meslek yeni maaşlar Netflix paylaştı: Zeytin Ağacı'nın ikinci sezonundan fragman TOGG'un satış rakamları belli oldu Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' Veriler açıklandı: 2024 yılında en çok satılan kitaplar