Filistinli gazeteci Gufran Veresane, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu öldü

Batı Şeria'da 31 yaşındaki Filistinli gazeteci Gufran Veresane, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu öldü. Filistin Yönetimi, "Er ya da geç failler adalete teslim edilecek" açıklaması yaptı.

Abone ol

DUVAR - İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu Filistinli gazeteci Gufran Veresane vefat etti. Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "31 yaşındaki Gufran Veresane, El-Halil'in kuzeyindeki El-Arub Mülteci Kampı yakınlarında işgal askerlerinin ateşlediği kurşunun isabet etmesi sonucu şehit oldu" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, merminin Veresane'nin göğsüne soldan girerek sağ taraftan çıktığı belirtildi.

İsrail askerlerinin "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 31 yaşındaki Veresane için Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki El-Arub Mülteci Kampı'nda cenaze töreni düzenlendi.

'İSRAİL GÜÇLERİNİN İŞLEDİĞİ SUÇLARIN BİR PARÇASI'

Filistin Yönetimi, Veresane'nin öldürmesine tepki gösterdi. Filistin Yönetimi Sözcüsü İbrahim Mulhim, Facebook'tan yaptığı yazılı açıklamada, "Filistinli Gufran Veresane'nin öldürülmesi, (Al Jazeera muhabiri) Şirin Ebu Akile ve diğerlerinin şehit edilmesiyle aynıdır. Hiçbirinin affı yok ve zaman aşımına uğramayacak. Er ya da geç failler adalete teslim edilecek" ifadelerini kullandı. Mulhim'in açıklamasına göre Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye ise, "korkunç suçu" kınayarak Veresane'nin ölümünden tümüyle İsrail'in sorumlu olduğunu ifade etti. Iştiyye ayrıca uluslararası topluma "işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılması için İsrail'e karşı uluslararası hukukun uygulanması" çağrısında bulundu.

Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da Filistinli kadının öldürülmesi "meydanda işlenen iğrenç bir suç" olarak nitelendirildi. Veresane'nin öldürülmesinin "en güçlü şekilde kınandığı" ifade edilen açıklamada, bunun İsrail askerlerinin işlediği suçların bir parçası olduğu belirtildi.

'İNSANİ DEĞERLERİN HİÇE SAYILMASI'

Filistin Kurtuluş Örgütü İnsan Hakları Departmanı, tüm dünyayı insanlık ve adalet adına "İsrail'in uyguladığı sistematik infazlar karşısında durmaya" çağırdı. Hamas'tan yapılan açıklamada ise İsrail güçlerinin olayın ardından ambulans ve sağlık ekiplerinin yaralı halde bulunan Filistinli kadına ulaşmasını engellediği kaydedilerek, bu durumun "İsrail ordusunun kanlı tavrının bir teyidi ve tüm insani değerleri ve yasaları hiçe sayması" anlamına geldiği ifade edildi. (AA)