Filmi çekilememişti: 'Jodorowsky’s Dune' kitabı açık artırmaya çıkıyor

Alejandro Jodorowsky'nin 'Dune'u filme uyarlamak için hazırladığı 'Jodorowsky's Dune' kitabı açık artırmaya çıkıyor. Kitapta, filmde çekilmek istenen sahneler ve karakter tasarımları yer alıyor.

Abone ol

DUVAR - Alejandro Jodorowsky'nin Frank Herbert'in 'Dune' kitabını uyarlamayı tasarlarken hazırladığı 'Jodorowsky's Dune' kitabı bu ayın sonlarında Christie's müzayede evinde açık artırmaya çıkacak. Eser, sadece Jodorowsky'nin 'Dune'u beyazperdeye nasıl uyarlamayı planladığını değil, aynı zamanda film stüdyolarının yaptığı tüm hazırlık çalışmalarını, filme çekilmek istenen sahneleri, konsept çizimlerini, karakter ve çevre tasarımlarını içeriyor.

Gizmodo'nun haberine göre, Müzayede evi, 'Jodorowsky's Dune' kitabının dünyadaki '10 ya da belki 20' kopyadan biri olduğunu iddia ediyor. Kitabın 25 bin ila 35 bin euro arasında bir fiyata satılacağı tahmin ediliyor. 

'JODOROWSKY'NİN DUNE FİLMİNDE SALVADOR DALİ YER ALACAKTI'

Alejandro Jodorowsky, 1974 yılında Frank Herbert’ın kült bilim kurgu eseri 'Dune'u sinemaya uyarlamak istemiş ancak maddi problemlerin yanı sıra uyarlamanın yapım ve çekim aşamalarının zorluğu yönetmeni uyarlama fikrinden vazgeçirmişti.

Jodorowsky çekmeyi planladığı Dune'un kadrosunda Salvador Dali, Orson Welles, Gloria Swanson, David Carradine ve Mick Jagger yer alıyordu. Jodorowsky, Dali’nin projede yer almak için çok yüksek bir meblağ talep etmesinden dolayı ressamın ekranda bulunduğu süreyi kısaltmış ve yerine cansız manken oynatmayı planlamıştı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)