Filmlere yaptığı korku temalı müziklerle tanınan Massimo Morante hayatını kaybetti

Dario Argento'nun "Suspiria" ve George A. Romero'nun "Dawn of the Dead" filmi için yaptığı korku temalı müziklerle tanınan Massimo Morante, 70 yaşında hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - İtalyan progresif rock grubu Goblin'in gitaristi Massimo Morante, 70 yaşında hayatını kaybetti. Goblin, Morante'nin ölümünün ardından grubun Facebook sayfasından bir açıklama yayınlandı.

Facebook'tan yapılan açıklamada, "Goblin'in kurucusu ve yeri doldurulamaz gitaristi Massimo Morante'nin bugün aramızdan ayrıldığını büyük bir acıyla duyuruyoruz" denildi. 

Dario Argento'nun "Suspiria" ve George A. Romero'nun "Dawn of the Dead" filmi için yaptığı korku temalı müziklerle tanınan Morante, 1973 yılında Claudio Simonetti'yle birlikte Goblin grubunu kurdu. Morante, grubun ilk albümünü Londra'da kaydettirdi. Cinevox etiketiyle çıkan albüm sayesinde yönetmen Dario Argento'nun dikkatini çekti. 1975 yılında Argento'nun "Deep Red" filminin soundtrack'ini yapan grup, daha sonra yine Argento'nun "Suspiria" filminin müziklerini yaptı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)