Firuz Kanatlı kimdir?

Eti'nin kurucusu Firuz Kanatlı, kantin sorumlusu olarak askerlik yaparken bisküvi üretimi yapmaya karar vermişti...

Abone ol

DUVAR - Yaşama veda eden Eti'nin kurucusu Firuz Kanatlı, 1932 tarihinde Eskişehir‘de doğdu. Kanatlı'nın ailesi Gümülcine‘den 1924 yılında Türkiye’ye göç ederek önce Adapazarı'na sonra Eskişehir'e yerleşmişti. Galatasaray Lisesi'ni bitiren Kanatlı İsviçre Cenevre Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı.

BİSKÜVİ ASKERDE AKLINA GELDİ

İsviçre’den dönüşünde babasına ait olan Gümülcineli Un Fabrikası’nda çalışmaya başladı. Fabrikanın ismi sonradan Kanatlı Un Fabrikası oldu. Kanatlı, askerde kantin sorumlusuyken aklına bisküvi yapma fikri geldi. Askerlik dönüşünde de bunu gerçekleştirdi. Bu arada askerliğinin son günlerinde evlendi. Firuz Kanatlı, 'Eti' markası ile 1962 yılında Eskişehir’de üretime başladı. 22 çalışanı ile 1963'te üretime geçen Eti, 1972’de ‘Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ ticari unvanını aldı.