Fitch'ten 27 Ocak öncesi Türkiye uyarısı

Piyasalar Fitch'in 27 Ocak'ta açıklayacağı Türkiye kararını beklerken Fitch Ratings’in Ülke Notları Yöneticisi James McCormack'tan uyarı geldi: Türkiye'nin notunun düşürülme riski var.

Abone ol

DUVAR - Fitch Ratings’in Ülke Notları Yöneticisi James McCormack, Türkiye’deki negatif görünüme vurgu yaparak ay sonunda notun düşürülmesi riski olduğuna dikkat çekti.

Yatırımcıların, karar alırken baktığı üç kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Fitch Türkiye’ye 'yatırım' yapılabilir notunu veren tek kurum. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Ülke Notları Yöneticisi James McCormack, bir konferansta yaptığı açıklamada negatif görünümün Türkiye’de risklerin arttığına işaret ettiğini söyledi. Fitch değerlendirme takımının Türkiye’de çalıştığını söyleyen McCormack, ay sonunda Türkiye’nin not düşürülmesi riski olduğunun altını çizdi.

'2017'DE NOT İNDİRİMLERİ ARTACAK'

Fitch Ratings’in EMEA Ülke Kredi Notları Başkanı Ed Parker, 2017’de ülke kredi notlarında indirimlerin artacağını söyledi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in EMEA Ülke Kredi Notları Başkanı Ed Parker, negatif görünümlerin pozitif görünümleri 1’e 6 gibi bir oran ile aştığına işaret ederek, bu ortamda 2017 için kredi notlarında hareketlerin aşağı yönlü olması riskinin yüksek olduğunu söyledi. Gelişmiş ekonomilerin kredi notları için kamu borcu/ GSYH oranlarının en önemli not yönlendiricileri olmaya devam edeceğini belirten Parker, ancak Avrupa’daki kalabalık seçim takvimi, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı ve Trump’ın seçim zaferi, popülizmde artış dikkate alındığında siyaset ve politika değişimlerinin de önemli aşağı yönlü riskler olduklarını vurguladı.

THY: Ya işçi atarız ya zam yapmayız

GÖZLER 27 OCAK'TA

Fitch, Türkiye’nin bu yıla ilişkin takvimi ile kredi notu ve görünümünün 27 Ocak Cuma ve 21 Temmuz Cuma gözden geçirilebileceği açıklamıştı. Ayrıca Fitch Ratings’ten Türkiye’deki bankalara her çeyrekte veri raporu yayımlıyor. (HABER MERKEZİ)