Fıtık oluşumuna neden olan 6 faktör

Sıkça tekrarlanan yanlış davranışlar bir süre sonra, belde yaşam kalitesini düşüren şiddetli ağrılara ve daha da kötüsü bel fıtığına yol açabiliyor.

Ayakkabıyı yanlış giymek

DUVAR - Sıkça tekrarlanan yanlış davranışlar, bir süre sonra, belde yaşam kalitesini düşüren şiddetli ağrılara ve daha da kötüsü bel fıtığına yol açabiliyor. Örneğin ayakkabınızı dizlerinizi kırmadan, belinize yüklenerek giymek eklem kaslarına ağırlık binmesine ve disk içindeki basıncın yükselmesine neden olur. Bu alışkanlığa devam ettiğinizde bir süre sonra belde fıtık oluşumu gerçekleşebiliyor. Bir ayağınızı öne doğru yüksek bir basamağa koyarak ardından dizlerinizi öne doğru kırarak eğilin. Bu hareket bel kaslarınıza binen yükü azaltmaya ve belinizin zedelenmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı
Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı Türkiye'nin galibiyeti dünya basınında: 'Hollanda mı, neden olmasın?' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan herkese tebrik Barış Alper'e sitem UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda Türkiye sıcaktan yanıyor: Bu ilçede yaşayanlar soğuktan soba yaktı