Florida'da halka uyarı: Gökten iguana yağabilir

ABD'nin Florida eyaletinde, hava sıcaklıklarının 4.4 derecenin altına inmesi nedeniyle halka 'Ağaçlardan iguanalar düşebilir' uyarısı yapıldı. Amerikan Ulusal Hava Durumu Servisi, donarak ağaçtan düşen iguanaların hâlâ canlı olduğu konusunda Floridalıları uyardı.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin güneşli havasıyla ünlü Florida eyaletinde, hava sıcaklıkları sıradışı biçimde düşmesi nedeniyle Amerikan Ulusal Hava Durumu Servisi'nden (NWS) halka ilginç bir uyarı geldi. Donan iguanaların, ağaçlardan insanların kafasına düşebileceği açıklandı.

NWS'nin Twitter hesabından "Bu akşam iguanalar düşebilir' başlık bir görselle paylaşılan mesajda, "Bu normalde üzerinde tahminde bulunduğumuz bir durum değil ama bu akşam hava sıcaklığı 30 ila 40 Fahrenheit inerken ağaçlardan düşen iguanalar görürseniz şaşırmayın" denildi.

Mesajda, dondukları için düşen iguanaların ölmemiş olacağı konusunda da halka uyarıda bulunuldu.

İguanalar, soğukkanlı hayvanlar olarak hava sıcaklığı 40 Fahrenheit'ın (4.4 Celcius) altına düştüğünde yavaşlayarak 'donuyor' ve hareketsiz hale geliyor. Bu nedenle, evleri olarak gördükleri ağaçlara tutunmayı bırakıyor ve yere düşüyorlar. Ancak yere düştüklerinde hareketsiz görünseler de, aslında hâlâ canlılar.

Iguanalar ile yaşamaya alışkın olan Floridalılar ise evlerinin bahçesinde veya yolda gördükleri 'donmuş' iguanaların görsellerini sosyal medyada paylaşıyor. (DIŞ HABERLER)