Flormar işçilerine ABD'den destek: Flormar işçisi kazanacak

ABD Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi'nin (PSL) öncülük ettiği ABD Flormar İşçileriyle Dayanışma Komitesi, sendikaya üye olan çalışanların işten atılmasını protesto etti. Flormar mağazası önünde bildiri dağıtan komite üyeleri, müşterilere boykot çağrısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - ABD Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi (PSL) öncülüğünde kurulan ABD Flormar İşçileriyle Dayanışma Komitesi, cuma günü Flormar'ın New York Bronx bölgesindeki bir mağazasının önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Sol Haber'de yer alan habere göre, PSL üyeleri kurdukları komite ile halkı Flormar'ı boykot etmeye çağırdı. Bronx'taki Bay Plaza alışveriş merkezinde bulunan Flormar mağazası önünde toplanan komite üyeleri Flormar'ın Türkiye kökenli bir kozmetik firması olduğundan, çoğu kadın 150'nin üzerinde işçinin sendikal haklarını istedikleri için işten çıkarıldığından bahsetti.

Protestocular, "Sendikalaşmaya çalışan işçileri işten çıkarmakta 'güzel' bir yan yoktur, işçilerine üç kuruş öderken on milyonlarca dolar kâr etmekte 'güzel' bir yan yoktur" dediler. Hazırladıkları bildirileri alışveriş yapmaya gelenlere ulaştıran komite üyeleri, ısıtıcıların yasaklanarak işçilerin soğukla beklemek zorunda kalmasını da protesto ettiler.

Eylemde "Çirkin olan nedir? Flormar'ın sendika düşmanlığı" sloganı atıldı.

"Flormar işçileriyle dayanışmaya devam edeceğiz çünkü biliyoruz ki kazanacaklar!" diyen dayanışma komitesi üyeleri işçilere Türkçe "Flormar işçisi kazanacak" mesajı yolladı.