'Fondan 500 milyar lira kimlere verildi?'

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) borcunun 2018'de ikiye katlandığını belirten CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Toprak "2018 yılında TVF’nin kullandırdığı 641 milyar TL’lik avans ve kredinin 500 milyar TL’sinin 'şahıslara' verildiği söyleniyor. Bu şahıslar kim?" sorusunu yöneltti.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, denetimi yasal süresinden 7 ay sonra gerçekleştirilen Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) denetleme raporunun ayrıntılarını ele aldı.

Raporda, 2018 yılında TVF’nin kullandırdığı 641 milyar TL’lik avans ve kredinin 500 milyar TL’sinin 'şahıslara' verildiğinin belirtildiğini söyleyen Toprak "Bu şahısların kim ve kaç kişi olduğu, bu kişilere neden yüz milyarlarca TL avans ya da kredi verildiği, hangi amaçla bu paraların kullanıldığı bilgisi yok" dedi.

Cuumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre 2018 yılı boyunca TVF Yönetim Kurulu'nun hiç toplanmamış olduğuna dikkat çeken Toprak, aile şirketi gibi yönetilen fondaki kamu kaynakları ve varlıklarının her türlü denetimden uzak olduğunu ifade etti.