Forever Tango, 23 Mayıs'ta İstanbul'a geliyor

San Francisco Bay Area Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından da 'En İyi Turne Müzikali' seçilen dans topluluğu Forever Tango, mayıs ayında İstanbul'da sahnede olacak.

Abone ol

DUVAR - Ünlü müzisyen Luis Bravo’nun yönettiği tango dans topluluğu Forever Tango, 23 Mayıs Perşembe akşamı İstanbul'da seyirciyle buluşacak. 

12 dansçı ve 9 müzisyenin yer aldığı orkestrayla sahne alacak topluluk, tangonun 19. yüzyıl Arjantin’inin arka sokaklarından doğuşunun hikayesini müzik ve dans aracılığıyla sahneye taşıyor.

Bölgenin gelenekleri, inançları ve ritüellerinden oluşan bir kimliğin dışa vurumlarından olan tango, çeşitliliği ve kültürel diyaloğu somutlaştırıyor. Günümüzde Arjantin’in en önemli kültürel mirası olarak görülen tango için Luis Bravo şunları söylüyor:

“Tango, üç dakikada anlattığınız bir hikayedir. Tutkulu ve melankoliktir. Şefkatli ancak haşindir. Tango, danstan çok daha fazlasıdır; bir drama, bir kültür, bir yaşam biçimidir.”

Broadway'de en çok sahne alan tango dans topluluğu olma unvanını elinde bulunduran Forever Tango,  23 Mayıs akşamı saat 20.30'da başlayacak gösterisiyle İş Kuleleri Salonu'nda sahne alacak.